Riudellots de la Selva aprova un pressupost de 4,14 MEUR per aquest 2023

Suposa un increment de l'1,1% respecte el 2022

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha aprovat el pressupost municipal per a l'any 2023 d'un total de 4.148.676,40 euros. El pressupost d'enguany ha augmentat un 1,1% en comparació amb l'any passat, un total de 45.670,5 euros. Més del 50% del pressupost es destinarà a despeses corrents en béns i serveis. I de nou, manté el seu endeutament al 0%.

El principal canvi en comparació amb l'any passat, és un augmentat en el pressupost en despeses corrents en béns i serveis d'un 8,7%, un total de 194.352,26€ més, a causa de l'increment en la despesa elèctrica per l'augment de preu del seu subministrament. També ha pujat el consum d'estella pel funcionament de la caldera de biomassa respecte a l'any anterior. 

Tal com ha remarcat el regidor d'Hisenda, Josep Maria Corominas, "a causa de la inflació, la guerra d'Ucraïna i altres factors, ens hem vist amb la necessitat d'augmentar el pressupost per assumir l'increment del cost de l'electricitat durant aquest any que comencem".

Pel que fa al pressupost per a inversions es veu reduït per poder fer front a la despesa corrent. Pròximament, es detallaran amb la incorporació de romanents.

El pressupost inicial per l'exercici 2023 es va aprovar amb l'abstenció d'ERC i amb els vots a favor per part de Junts per Riudellots, en el pel de desembre.