Tània Font inaugura el 13 de gener l’exposició 'Ècdisi' a Palamós

La mostra es podrà visitar fins el proper 12 de març

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) inaugura demà a les set de la tarda, a l’espai artístic i patrimonial de la capella del Carme, l’exposició ‘Ècdisi’ de l’artista palamosina Tània Font.

La inauguració comptarà amb la presència de l’artista i anirà a càrrec de Carme Sais, gestora cultural i especialista en art contemporani, actualment cap de servei de Museus, Patrimoni Cultural i Arts Visuals de l’Ajuntament de Girona.  

L’exposició, sota el concepte d’Ècdisi, que significa sortida o evasió en grec i que s’utilitza per a referir-se al procés de muda de l’exoesquelet dels artròpodes com els crancs, parla del concepte metafòric de mudar la pell, conservar el que és essencial i desempallegar-se del que no és útil creant un canvi, una metamorfosi. La mostra es podrà visitar, amb accés gratuït, del 13 de gener al 12 de març, els divendres i dissabtes de 17 a 20 h i els diumenges i festius d’11 a 14 h.

A més, estan previstes tres visites guiades gratuïtes per al públic en general, el dissabte 21 de gener i 4 de febrer a les 19 h, i el diumenge 5 de març a les 12 h. Per poder assistir-hi es poden reservar les entrades a través del web del Teatre La Gorga.

A banda de les visites per al públic en general, també s’oferiran visites pedagògiques per als alumnes de secundària d’ESO i Batxillerat del municipi, en el marc del programa Fem Arrels, que fa més de 22 anys que organitza l’ajuntament amb l’objectiu d’apropar tot el llegat patrimonial de Palamós, tant el cultural com el natural, a la comunitat educativa de la vila, fomentant el coneixement global del municipi.

Aquesta mostra que apropa l’espectador a la figura de l’artista local Tània Font i a l’art de l’escultura, és una continuïtat de la línia d’exposicions temporals anuals iniciada l’any passat des de l’Àrea de Cultura i que pretenen difondre els professionals locals del camp artístic: artistes, col·leccionistes i creadors.

Tània Font

Tània Font Viñals neix a Palamós el 6 de juliol de 1978, i amb 6 anys entra a formar part del Cercle Artístic de Palamós del qual encara forma part. Font es va formar en diverses disciplines com dibuix, pintura, gravat, joieria i escultura, i durant vint anys es dedicà a l’escenografia per a teatre i televisió amb el mestre Pintor Manel Alcantara, així com a l’escultura científica hiperrealista per a museus. El 2012 decideix dedicar la seva inquietud artística a l’escultura.

El 2015 fa la primera exposició col·lectiva amb cinc escultures pròpies a la Galeria Patrick Domken de Cadaqués, i el 2017 comença a fer obra pública, com l’Homenatge als Deportats, al cementiri de Sant Joan de Palamós, entre d’altres.

El 2019 realitza la seva primera exposició individual titulada “L’inconscient” a la Sala Núria Hosta de la Nau Bostik de Barcelona. Va a viure a Arenys de Mar on té un taller d’escultura, i treballa i col·labora amb el director i escenògraf Lluís Danés i la productora Santa Mandra, en espectacles i projectes artístics com la Gala dels Gaudí, disseny d’escenografies per a pel·lícules com La Vampira de Barcelona i programes com Nit de Nits.

Des de 2020 ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives a la Fundació Vila Casas de Palafrugell, la Galeria Contrast de Barcelona, la Galeria Espai G de Terrassa, entre d’altres. També participa en diverses fires com la Fira d’Art Estampa de Madrid, La Fira Volta Art Fairs de Basilea, la Fira d’Escultura de Milà o la Fira d’Art de Montpeller.