Un mort i un ferit crític en l’incendi dins un pis a Figueres

La víctima mortal era un home de 56 anys. També es va trobar un gos mort

Tràgic desenllaç aquesta nit després de que s’ha declarat un incendi en un pis de Figueres (Alt Empordà) on ha mort una persona i un altre ha resultat ferida critica segons ha pogut saber El Gerió Digital i han confirmat fonts municipals. Un gos, que vivia al mateix habitatge, també va ser localitzat sense vida pels Bombers.

L’avís al 112 s’ha efectuat a les 21.56h quan s’ha alertat d’un foc que s’estava produint per causes que es desconeixen en un habitatge situat al carrer de l’Àngel. Fins allà s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat per tal d’exingir les flames. 

A l’interior del pis de la primera planta hi havien dues persones que han estat rescatades. Una d’elles, un home de 56 anys, a qui es va practicar la reanimació cardiopulmonar, va perdre la vida in situ. L’altra, una dona de la mateixa edat, va ser evacuada inicialment a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona i, posteriorment, va ser traslladada amb l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona en estat crític.

El foc, les causes del qual investiguen els Mossos d’Esquadra, va afectar diverses estances del pis. Va quedar totalment extingit a les 22.37h. Mentre els Bombers en feien l’extinció, van demanar les dues persones que hi havia a les plantes superiors del pis afectat que es confinessin a l’interior dels seus habitatges.

Sufocades les flames, els Bombers van ventilar l’edifici i van comprovar amb el detector de gasos que l’atmosfera a l’interior dels pisos era del tot neta. Posteriorment, van revisar l’edifici, que és de planta baixa més tres pisos. En la inspecció van determinar que l’estructura de la construcció no havia quedat afectada, de manera que la resta és habitable.

En el dispositiu d’aquest incendi, van treballar dues unitats del SEM, tres patrulles i la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana.

"No vaig sentir res"

Gala, una veïna del bloc, ha detallat també que al pis hi tenien una estufa elèctrica molt propera al sofà i que les flames es podrien haver originat al menjador. També ha explicat que no va sentir cap soroll estrany abans del foc ni cap explosió.

De fet, ja era al llit quan li van picar a la porta per avisar-la del foc i que, quan va trucar a emergències, ja hi estava arribant la policia i hi havia diverses persones congregades davant de l'edifici alertades pel fum que sortia de les finestres. Gala també ha explicat que la parella tenia problemes d'addiccions.