Subhasten deu llicències d'estancs a la Jonquera i Els Límits per un valor d'entre 5 i 7 MEUR

Les més cares se les han endut el Grup Escudero i el Grup Tramuntana

L'Estat ha publicat la resolució de la subhasta per a l'obtenció de llicències per a l'obertura d'un estanc a la Jonquera i Els Límits a El Pertús (Alt Empordà) per a vendre tabac, que s'ha situat entre els cinc i els set milions d'euros (MEUR), al ser considerat un enclavament altament lucratiu per a la seva venda.

La licitació, emmarcada per la concessió de 203 llicències a nivell nacional, s'ha confeccionat sense que el Govern central aporti cap memòria econòmica però sí amb permís per ubicar els nous establiments a només 25 metres de distància entre ells.

Segons dades facilitades pel Gremi d'Estanquers de Catalunya, les deu noves botigues creades a les dues localitats (cinc a cada una), que ara ja compten amb sis estancs, han acumulat el 90% dels diners recaptats per l'Estat a Catalunya.

A Figueres també es preveu l'obertura d'un altre estanc per a la venda de tabac, però aquí la llicència s'ha subhastat per 390.000 euros. A la resta de la província de Girona no hi han més llicències demanades per a atorgar.

Escudero i Grup Tramuntana

Les grans licitacions s'han repartit entre el Grup Escudero i el Grup Tramuntana, que ja compten amb diversos negocis a al municipi on en destaquen el centre comercial Gran Jonquera i diversos supermercats. Amb tot, Josep Raurich del Grup Tramuntana s'ha endut la llicència d'un estanc a la Jonquera per 7 MEUR, mentre que els altres quatre a la població seran per Javier Escudero (5 MEUR), Ana Escudero (6,12 MEUR), Antonio de Paudua Escudero (6,5 MEUR) i Francesc Xavier Llompart (3,6 MEUR).

Els cinc estancs restants a Els Límits són per Kornelia Barczi (5,21 MEUR), Ferran Comet (5,1 MEUR), Alex Izard (3,2 MEUR), Helena Guardia (3 MEUR) i Ana Maria Cairo (2,51 MEUR). L'establiment de Figueres ha recaigut en Clara Casellas pels ja citats 390.000 euros.