La companyia Bassols Energia s’implica amb els veïns d’Olot

L'empresa aposta per la proximitat i la sostenibilitat i participant activament en projectes locals

Bassols Energia és una comercialitzadora elèctrica olotina amb una llarga trajectòria a La Garrotxa, amb més de 100 anys d’experiència al sector. Des de fa dècades, Bassols Energia lluita per la independència energètica de la comarca, posant a l’abast de la seva població alternatives més respectuoses amb el medi ambient.

Ara bé, el seu compromís va molt més enllà de subministrar electricitat als municipis garrotxins i de ser la companyia elèctrica de referència a la zona. Com a empresa local amb una forta vocació social, Bassols Energia coneix molt bé les particularitats i les necessitats dels veïns de la comarca. Per això, participa activament a la vida dels seus municipis, donant suport a iniciatives i institucions locals. Sobretot a Olot, ciutat on la companyia està fortament arrelada i amb la que té un especial lligam, com veurem a continuació.

Participació a iniciatives i institucions olotines

Bassols Energia s’involucra activament amb els veïns d’Olot, col·laborant de manera directa amb diverses iniciatives i institucions locals. Des d’iniciatives solidàries a clubs esportius i esdeveniments  socioculturals, l’empresa participa habitualment a molts projectes de la ciutat, donant suport de diferents maneres. Seguidament, en veurem alguns exemples.

Conveni de col·laboració amb la Unió Esportiva Olot

El passat setembre Bassols Energia va iniciar un conveni de col·laboració amb la Unió Esportiva Olot, club emblemàtic de la capital de La Garrotxa. Gràcies a aquest conveni, tant els nous socis del club com aquells que ja ho eren poden gaudir d’avantatges, com ara descomptes a la factura de la llum.  Descomptes que no impliquen cap tipus de permanència i que són independents de les tarifes i del consum de cada client. Així, des de la directiva del club es mostren agraïts amb la companyia i destaquen la importància i els beneficis de comptar amb una comercialitzadora de llum de quilòmetre zero, especialment amb la pujada de preus dels darrers mesos.

Participació al festival de llum i foc Lluèrnia

Bassols Energia també ha col·laborat amb el festival de llum i foc Lluèrnia, celebrat durant el passat novembre a la ciutat d’Olot. Amb motiu del festival, Bassols Energia ha preparat una instal·lació elèctrica a la façana de la seva seu d’Olot. La instal·lació, elaborada en clau artística, es va concebre com un homenatge al poder de la natura en la generació d’energia verda, tema en el que a Bassols Energia són experts. Així, un cop havia fosquejat, els veïns van poder apropar-se a contemplar la instal·lació i reflexionar sobre la importància d’una transició energètica cap a un model més sostenible.

PIA&GO

També el passat novembre es va celebrar a Olot la cursa solidària PIA&GO, organitzada per l’Escola Pia d’Olot, i a Bassols Energia no s’ho van voler perdre. Es tracta d’una cursa solidària per recaptar diners en favor de projectes vinculats a l’educació de nens i joves en risc d’exclusió. Així, la comercialitzadora elèctrica va ser patrocinadora de l’esdeveniment i el resultat va ser especialment positiu, ja que la cursa va batre el rècord de recaptació un dia abans de començar.

Compromís amb l’entorn i la població d’Olot

Com hem pogut veure, Bassols Energia, nascuda a la ciutat d’Olot, s’involucra directament en la vida de la ciutat donant suport a projectes locals i, sobretot, apostant per la sostenibilitat i la proximitat. Des de la directiva de la companyia ja han anunciat la seva voluntat de continuar treballant durant l’any 2023 per afavorir la transició energètica cap a un model més sostenible. Així, seguiran apostant per la innovació, per tal d’oferir als seus clients alternatives d’autoconsum, més eficients i ecològiques. Per aquests motius, i per molts més, Bassols Energia segueix sent la principal comercialitzadora d’electricitat a La Garrotxa.