Aturat el desnonament d'una parella amb una filla petita a Salt

La PAH ha fet guàrdia a les portes de l'habitatge però la comitiva judicial no s'ha presentat

Des de mig matí, desenes de persones s'han concentrat a l'entrada del bloc d'en Said, el número 3 de la plaça Antoni Gaudí de Salt (Gironès). En Said, de 36 anys, va comprar el pis el 2002 i assegura que sempre ha estat bon pagador. Ha treballat en diversos sectors, com a una indústria carrossera d'Arbúcies i també ha fet d'ajudant de pintor i jardiner. Ara, però, no té feina fixa i reconeix que només fa alguns treballs esporàdics de tant en tant.

El 2002 va contractar una hipoteca de 65.000 euros, dels quals encara n'hi resten per pagar uns 49.000 euros. En Said ha denunciat que el van enganyar a l'hora de contractar la hipoteca amb la llavors Caja Madrid. De fet, el seu cas està en mans de la justícia ja que en Said és un dels nouvinguts que va ser ensarronat pel director d'una sucursal de Caja Madrid de Girona que va ser detingut -juntament amb dos titulars d'una assessoria immobiliària- el juny del 2007.

"Em van prometre que només pagaria 280 euros al mes fixos durant 20 anys i en les darreres quotes que m'arriben són de 550 euros per un pis que té més de 50 anys i està en males condicions. M'han enganyat i m'ho estan fent passar molt malament", ha reconegut.

Aquest dimarts, era la primera vegada que el jutjat havia fixat data per fer-lo fora. Malgrat el desnonament estava previst per a un quart d'una, no s'ha presentat ningú. Alguns membres de la PAH han explicat que han vist arribar un taxi a prop de l'edifici però que, després d'aturar-se, ha fet mitja volta. "Si veuen resistència i no hi ha policia no baixen ni del taxi", ha reconegut la portaveu de la PAH, Marta Afuera.

Ara, un cop suspès el primer intent de desnonament, la PAH farà gestions als jutjats per esbrinar quina és la nova data que li adjudiquen, ja que en Said encara no disposa d'advocat d'ofici. "He intentat negociar moltes vegades però res, jo només vull que em deixin quedar a casa i pagar un lloguer social", ha demanat en Said.