Castelló d’Empúries lliura els guardons de la primera edició dels Premis de la Cultura i les Arts

La capella del convent de Santa Clara es va omplir per a conèixer els premiats

La capella del convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), es van donar a conèixer els guanyadors i guanyadores de la primera edició dels Premis de la Cultura i les Arts de Castelló d’Empúries. A l’acte, presentat pel periodista Carles Pujol, hi va assistir l’alcalde, Salvi Güell, i regidors i regidores de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Els premis, impulsats pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, tenen com a objectiu fomentar i estimular la cultura d’innovació i la creativitat cultural al municipi, i alhora reconèixer el talent de creadors i creadores i de productes culturals, realitzats i inèdits, en cinc modalitats o àmbits culturals i artístics: literari, arts escèniques, musical, audiovisual i arts plàstiques-visuals.

El jurat, format per persones vinculades als diferents àmbits artístics amb reconeguda experiència, va valorar entre altres aspectes, la innovació, la qualitat de l’obra i el vincle amb el municipi. Cadascun dels guanyadors va rebre una dotació econòmica de 3.000 €, excepte el premi de la categoria musical que ha estat compartit. En cada categoria, també es va reconèixer la feina d’altres creadors i creadores amb diferents accèssits.

L’alcalde, Salvi Güell, i la regidora de Cultura, Xon Hugas, van fer entrega dels guardons i els accèssits que es van lliurar a:

  • “Allò que hem deixat enrere” de Manel Puig i Palmer,  en l’àmbit literari. Accèssit a Carles Buixó i Ahmed Sabbabi.
  • “L’últim Sífir” d’Aram Pou, en l’àmbit de les arts escèniques. Accèssit al projecte “Una dona, un desig, una lluita”, de la Cia. El Paller i Cia. Els Mals Endreços.
  • “Face it” del grup  Vanila i “Family Things”  de Cookah P i The Boom Boom Fighters, premi ex aequo en l’àmbit musical.
  • “Lone Wolves” de Sergi Arnau, en l’àmbit audiovisual. Accèssit al projecte “L’hereva” de Marc Núñez, en l’àmbit audiovisual.
  • “La llegenda del Bruel (pintat per tu!)” d’Aida Piris, en l’àmbit arts plàstiques-visuals. Accèssit al Projecte “Helium Station”, de Jana Pujol Pujadas.

La cerimònia es va tancar amb el parlament de Salvi Güell,  que va voler agrair la valentia als participants i va expressar la satisfacció d’haver impulsat els premis. La voluntat de l’Ajuntament és consolidar aquesta iniciativa en els pròxims anys, veient l’èxit de la primera convocatòria.