L'Estartit finalitza aquest Nadal les obres pendents dels pressupostos participats

S'ha actuat a l'escola Portitxol i les voreres de diversos carrers

L'EMD l'Estartit (Baix Empordà) ha aprofitat les vacances de Nadal per avançar algunes de les obres pendents. D'una banda, ha instal·lat un nou porxo a l'entrada del mòdul de l'escola Portitxol. Per a Francesc Ferrer, president de l'EMD l'Estartit, aquesta actuació ha sigut prioritària perquè "els infants han de poder tenir ombra a l'hora d'entrar i sortir de l'espai educatiu". La intervenció ha hagut de realitzar-se durant les vacances "per poder completar la instal·lació de la marquesina sense cap risc pels nens".

D'altra banda, aquesta setmana també s'han finalitzat les obres per garantir l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda a les voreres del nucli de l'Estartit, en concret, a l'avinguda de Grècia, carrer Església i avinguda de Roma. Aquesta actuació, que respon als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 10 i 11 – reducció de les desigualtats i ciutats i comunitats sostenibles-, es porta a terme en el marc dels Pressupostos Participatius de l'Estartit 2021/2022, una proposta que va quedar en tercera posició amb 122 vots i que ha tingut un cost de 25.000 euros.

La proposta guanyadora dels pressupostos participatius a l'Estartit va ser la pista multiesportiva a l'aire lliure, al parc dels Salats, amb 139 vots, però no es va poder executar per problemes urbanístics. Durant aquest any s'ha treballat intensament en aquesta línia i ben aviat es preveu que els obstacles quedin resolts i es pugui, finalment, desenvolupar l'espai.

La proposta que va quedar en segona posició en els pressupostos participatius de l'Estartit 2021/22, amb 127 vots, va ser la millora del jardí de l'Escola Bressol Mar i Cel, que es va executar aquest estiu passat. Es donen així per finalitzades totes les actuacions seleccionades en el procés dels pressupostos participatius a l'Estartit 2021-2022.