El festival (a)phònica confirma Rodrigo Cuevas com el primer artista del nou cartell

L'asturià hi estrenarà nou disc i espectacle, en el que serà el primer concert de la nova gira

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, avança un dels artistes que formaran part del cartell de la dinovena edició, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol de 2023 a la capital del Pla de l’Estany. Es tracta de l’artista asturià Rodrigo Cuevas, que estrenarà el nou disc i espectacle a Banyoles, en el que serà el primer concert de la nova gira. Una actuació que tindrà lloc el 30 de juny a les 22 h a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles i per a la qual es posaran a la venda les entrades el divendres.

Després d’un llarg tour amb Trópico de Covadonga, que ha passat per centenars de ciutats tant de l’Estat espanyol com d’altres països (Alemanya, França, Eslovènia, la República Txeca...) i que acabarà el 5 de febrer a París, actualment l’artista està cuinant el que serà el seu tercer àlbum d’estudi, produït per Eduardo Cabra, i gestat a banda i banda de l’Atlàntic.

Un disc que vindrà acompanyat d’un nou espectacle que, a més de nodrir-se de les cançons del nou treball, comptarà amb el relat, l’humor, la crítica, la ironia, la posada en escena, el vestuari i el joc que caracteritzen aquest artista total. Una proposta on enguany torna (després d’actuar-hi el 2021, amb totes les entrades exhaurides) per oferir el primer concert després de més d’un any sense actuar a l’Estat espanyol.

Rodrigo Cuevas

Nascut a Oviedo, Astúries, el 1985, Rodrigo Cuevas està considerat com un agitador folklòric, un artista complet que aprofundeix en la música tradicional d’una manera transgressora. La seva trajectòria discogràfica inclou els EPs Yo soy la Maga (2012), Prince of Verdiciu (2016) i Embrujada/Pánico en el Edén (2017), a més de l’aclamat Manual de Cortejo (2019) produït per Refree. Així mateix, ha dut a escenari els espectacles Electrocuplé, El mundo por montera i Trópico de Covadonga.

Ha recollit nombrosos premis i reconeixements com el Premio Arcoíris 2022 del Ministerio de Igualdad, Premio Ojo Crítico de RNE de 2021 a las Músicas Modernas, Premio MIN 2020 a l’artista revelació i al millor àlbum de fusió i músiques del món. Durant aquests anys, ha col·laborat amb artistes com Tarta Relena, Rozalén, Zahara, Baiuca i Clara Peya, entre d’altres. I l’any 2021, va fundar l’associació La Benéfica a Piloña (Astúries), amb la intenció de crear un centre d’arts vives per l’expressió artística i cultural, l’acció comunitària i la lluita contra l’abandonament i la despoblació de les zones rurals.

El concert de l’artista asturià serà a peu dret, i les entrades (21 euros anticipada / 25 euros taquilla) es posaran a la venda a partir d’aquest divendres 30 de desembre a les 10 h al web del festival.