La Policia Local de Palafrugell immobilitza 465 joguines per la campanya de seguretat de Nadal

Els agents han comprovat 14.804 articles en aquesta primera fase, que continuarà el 9 de gener

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) ha realitzat enguany la segona campanya sobre la seguretat a les joguines. Com en l'any anterior aquesta ha consistit en controlar l’etiquetatge de les joguines a les botigues del municipi, per tal de comprovar que les joguines compleixen la normativa d’etiquetatge i seguretat i per tant son segures pels nens i aptes per a la seva venda.

La setmana de 12 al 18 de desembre es va iniciar la primera fase de les dues de que consta la campanya. En aquesta fase, enguany, es van revisar un total de 14.804 articles essent necessari immobilitzar inicialment a les mateixes botigues un total de 465 unitats, quantitat que representa  poc més del 3%. Es resta a l’espera de la 2ª fase de la campanya que tindrà lloc la setmana del 9 al 14 de gener per comprovar si les botigues han pogut esmenar les deficiències detectades a les joguines immobilitzades i aquestes serien retornades per a la seva venda, o per contra serà necessària la seva destrucció.

Recordar que durant la primera campanya de control a la seguretat a les joguines, el percentatge de joguines amb deficiències a l’etiquetatge, que no vol dir que necessàriament fossin joguines insegures, si no que al no tenir un etiquetatge correcte no era possible saber si ho eren o no, es van retirar de la venda 484 articles que representaven aproximadament el 7,7% de les quasi 6.500 joguines controlades.

Aquest any s’han revisat més del doble de joguines i les que presentaven deficiències a l’etiquetatge que han fet necessària la seva retirada inicial han passat de quasi un 8% a un 3%, fet que denota una bona tasca tant per part de les botigues com de la campanya de conscienciació portada a terme per part de la Policia Local de Palafrugell.

D’altra banda, es va confeccionar un tríptic on s’informava  per una banda de les dates de la campanya i per l’altra dels requisits que havien d’incloure les etiquetes de les joguines, a banda de recordar els requisits sobre documentació i permisos pels establiments.

La setmana del 21 al 27 de novembre, els agents de la Unitat de Policia Comunitària es van dedicar a repartir aquests tríptics a les botigues de la vila que venien joguets, a banda d’informar de la campanya, aclarir possibles dubtes i informar que podien contactar amb la Unitat de Policia Administrativa en cas de voler realitzar qualsevol consulta al respecte.