Detingut per intentar entrar a robar a una casa tocant el timbre

Els Mossos també atrapen tres lladres que desvalisaven un habitatge en construcció fent-se passar pels propietaris

Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre que va intentar entrar a robar a una casa de Sant Gregori (Gironès) tocant el timbre. El 26 d'abril cap a 2 quarts d'11 del matí un agent de paisà va veure un home que increpava els habitants d'un domicili i va alertar una patrulla de paisà, que va anar fins al lloc de fets. L'home ja havia fugit i les víctimes van explicar que el suposat lladre va trucar insistentment el timbre. Quan el van obrir, va començar a reclamar-los diners mentre intentava entrar a la casa per la força. Els agents van començar una recerca i van trobar el sospitós amagat darrere un mur d'una altra casa. El detingut Ivan I. té antecedents, 29 anys i és veí de Girona.

Cap a dos quart d'onze del matí del dia 26 d'abril, un mosso fora de servei va informar que hi havia una persona que increpava a diverses persones que es trobaven en el seu domicili, a la localitat de Sant Gregori.


Una patrulla va anar fins al lloc dels fets. Les víctimes van manifestar que el lladre trucava insistentment al timbre i que quan van anar a obrir, els va començar a demanar diners alhora que intentava entrar a la casa per la força. Les víctimes van explicar que l'home s va arribar a posar agressiu quan es negaven a donar-li diners.

La patrulla va començar a buscar el sospitós per les rodalies. El van localitzar a l'interior d'un pati d'un domicili, amagat estirat a terra darrere un mur. En veure la policia va saltar la tanca de la casa i va sortir corrents però un dels agents va veure cap a on anava el sospitós i el va interceptar amb el vehicle.

L'home, Ivan I. va quedar detingut per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. El lladre, que té antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a comissaria.

Desvalisant una casa en obres

Els Mossos també van detenir tres homes més per robar dins una casa en construcció a la mateixa població, Sant Gregori. Agents dels mossos de la comissaria de Girona van detenir el 30 d'abril, David C. R. de 43 anys, Jose Antonio S. P., de 52 anys i Francisco Javier C. E., de 28 anys, tots tres de nacionalitat espanyola i veïns de Vallirana (Baix Llobregat), com a suposats autors d'un delicte de robatori amb força interior de domicili.

Aquella tarda, els Mossos van saber gràcies a la col·laboració ciutadana que tres homes estaven carregant a una furgoneta material d'obra d'una casa en construcció.

Els agents en arribar al lloc i van veure dues persones saltant la tanca del jardí i una tercera persona que sortia de la rampa del pàrquing de la casa amb un extractor de ventilació.

La patrulla va veure que l'immoble tenia signes evidents de forçament en una de les finestres de la primera planta i que a dins hi faltaven els radiadors, aixetes, sanitaris o la caldera, entre altres objectes.

Un testimoni dels fets va informar als agents que, amb la intenció d'evitar aixecar sospites, un dels detinguts li havia dit que era el propietari de l'obra i que estarien tot el dia a l'obra arreglant l'interior de la casa per posar-la a la venda.

Els agents van identificar, escorcollar i detenir als tres homes per un delicte de robatori amb força.

Els detinguts, dos dels quals tenen, van passar el dia 1 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i van quedar en llibertat provisional.