Aturat el desnonament d'un jubilat a Hostalric

La PAH d'Arbúcies i l'Ajuntament del municipi hi han intervingut

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Arbúcies i la Selva Interior amb la col·laboració de l'alcalde i un regidor de l'Ajuntament d'Hostalric han aconseguit aturar el desnonament d'un home d'uns 70 anys veí d'Hostalric (Selva). El desallotjament estava previst pel proper 10 de maig però les accions de les diverses entitats i institucions han permès aturar el desnonament i que La Caixa - l'entitat amb la qual l'afectat tenia la hipoteca- vulgui negociar un lloguer social.

Des de la PAH agraeixen el suport dels dos polítics i fan una crida a tots els alcaldes i regidors de les comarques gironines segueixin l'exemple d'Hostalric. En un escrit que ha facilitat la plataforma, els membres expliquen que quan van conèixer la data del desnonament, van començar a emprendre accions davant dels Jutjats de Santa Coloma de Farners, demanant la nul·litat del desallotjament basant-se en la sentència del Tribuanal de Justícia de la Unió Europea. Paral·lelament, es van posar en contacte amb el regidor d'ICV, Francisco Martínez, el regidor de Benestar Social d'Hostalric, Enric Nualart, i l'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, que van demostrar el seu interès per solucionar aquesta problemàtica.

"Quan la política i els polítics saben estar al costat dels ciutadans són un element imprescindible per la justícia i el benestar de la població", ha ressaltat el president de la PAH d'Arbúcies, Jordi Romero. Des de l'associació ressalten que només es tracta d'una "primera victòria" i asseguren que encara queden "molts temes pendents".

Des de la PAH agraeixen tot l'esforç dels regidors i l'alcalde d'Hostalric, demanen que estiguin al costat de l'entitat de cara al futur i fan una crida a tots els alcaldes de diversos punts de les comarques gironines com Sant Hilari o Arbúcies perquè segueixin el "bon exemple" d'Hostalric.