Olot avança en la construcció de la piscina municipal coberta

El consistori també ha aprovat la millora urbana de la Plaça Major

El plenari de l'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) d'aquest mes de desembre ha aprovat l’inici de l’expedient per a la creació del servei de piscina municipal coberta. Amb els vots de l’equip de govern de JuntsxCat, el suport d’ERC i el PSC i l’abstenció de la CUP s’ha acordat l’aprovació de l’establiment d’aquest servei i la incorporació dels documents per a la posada en marxa d’aquest nou equipament de la ciutat. La documentació aprovada a la sessió d’aquest dijous se sotmetrà a informació pública durant un mínim de trenta dies i tornarà al plenari per a la seva aprovació definitiva.

La creació del servei de piscina municipal coberta avança de forma paral·lela al procés per escollir el projecte de construcció del nou equipament. Una vegada finalitzada la primera fase en què s’han donat a conèixer els candidats seleccionats i les puntuacions obtingudes (080 Arquitectura SLP -54,6 punts- i la UTE Grau Casais Callís Moliner -61,8 punts-) s’han convocat les empreses seleccionades per fer una visita a les instal·lacions. A partir de l’11 de gener de 2023 disposaran d’un termini de 60 dies naturals (fins el 13 de març) per presentar la seva proposta de projecte per a la futura piscina coberta d’Olot.

El projecte per a la futura piscina municipal coberta d’Olot preveu la construcció d’una piscina gran (25x16,5 m.), una piscina complementària (16,5x8,5 m.), nous vestidors, magatzems i zona d’oficines. Contempla una superfície construïda de 4.311 m2 totals, 2.158 m2 de planta baixa i 2.153 m2 de planta soterrada en un únic edifici que comuniqui amb les instal·lacions actuals de l’avinguda Sant Jordi.

Aprovat el Pla de Millora Urbana de la Plaça Major

En el Ple d’aquest desembre també s’ha aprovat el Pla de Millora Urbana de la Plaça Major. El document, que es va aportar a aprovació de forma inicial del plenari del mes de setembre, té per objectiu posar en valor el patrimoni arquitectònic d’aquest punt neuràlgic de la ciutat i mobilitzar l’habitatge que actualment es troba desocupat. L’aprovació definitiva del pla de millora urbana ha tingut els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, en contra de PSC i ERC, i l’abstenció de la CUP i, d’aquesta manera, permetrà tirar endavant aquesta actuació que s’emmarca en el Pla d’Accions de Millora del Nucli Antic (PIAM) – projecte participatiu - amb la voluntat de regenerar aquest espai de la ciutat.

Un altre dels objectius destacats del Pla és la mobilització d’habitatge. Amb la seva execució, es preveu que es posin al mercat - sigui en règim de lloguer o venda - els habitatges buits, que es calcula que són el 30% del total. També que es milloraran les condicions d'habitabilitat dels immobles de la Plaça Major.

El projecte es planteja en dues fases que permetrà actuar, d’una banda, en l’àmbit d’urbanització de l’espai públic, i de l’altra, en les façanes dels edificis del voltant. La primera fase, que s’iniciarà després de les Festes de Nadal, és la millora de la urbanització

de l’espai públic. La segona fase contempla la rehabilitació de les 19 façanes de la plaça. En el ple d’aquest dijous s’ha aprovat la convocatòria de subvencions per a la reparació de les patologies dels edificis, la centralització d’instal·lacions, la retirada d’elements com aires condicionats o tendals, la definició de pautes de materials que s’hauran d’utilitzar, l’estandardització d’un model de terrasses i l’adequació de la retolació dels comerços a la normativa del Nucli Antic. Aquest punt ha quedat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat i en contra de la resta de grups

En el ple d’aquest mes de desembre, l’Ajuntament d’Olot ha aprovat de forma definitiva el Pressupost Municipal i les Ordenances Fiscals per al 2023. Després de les observacions presentades durant el termini d’exposició pública, el plenari ha acordat l’aprovació de les ordenances per l’any que ve amb el vot favorable de l’equip de govern JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i el vot en contra del PSC i la CUP i també s’ha aprovat el Pressupost del 2023 amb el vot a favor de l’equip de govern i en contra de la resta de grups.

En aquest sentit, el plenari també ha aprovat la modificació de crèdit número 7 que preveu la reparació de maquinària dels Serveis Municipals, millora d’edificis i aportacions al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, entre altres. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de Juntsxcat, l’abstenció d’ERC i CUP i en contra del PSC.