Un 50,4% dels majors de 60 anys de Girona han rebut la segona dosi de record de la covid-19

La regió sanitària es troba per sota de la mitjana catalana

La campanya de vacunació contra la covid-19 es manté activa als CAP de la Regió Sanitària de Girona i des d'aquesta setmana s'obre la possibilitat de rebre la dosi de record a tota la població.

A finals de setembre la campanya va començar pels majors de 80 anys o més, un sector que registra les cobertures més elevades de vacunació de la grip amb el 68%. Els gironins d'entre 70 i 79 anys tenen una cobertura del 53%, mentre que les persones d'entre 60 i 69 anys són qui menys s'han vacunat, amb només un 32% de la població.

Per aquest motiu, des de la Regió Sanitària demanen que aquesta franja d'edat demani hora per rebre la dosi de record de la covid-19 i també de la grip, ja que és qui pateix els quadres clínics més greus. A més, s'ha enviat un SMS a persones que encara no s'han vacunat per incentivar la campanya.

Per comarques, el territori amb més cobertura és l'Alt Maresme amb un 57,09% de persones vacunades contra la covid-19. En segon lloc hi ha el Ripollès, amb un 52,51% i en tercer lloc la Selva Marítima amb un 52,1%. A la cua hi ha les comarques de l'Alt Empordà amb un 50,2% i el Baix Empordà amb un 50,56%.