Mercè Aránega, Alberto San Juan, Àngels Gonyalons, Mag Lari o Sergi Belbel al Teatre de Salt el 2023

Les entrades ja es estan a la venda

El Teatre de Salt (Gironès) anuncia i posa a la venda nou espectacles de la nova temporada, que es presentarà completa durant del mes de gener. A partir d’avui, ja es poden comprar entrades per als espectacles Fàtima de Jordi Prat i Coll, Lorca en Nueva York d’Alberto San Juan, Hamlet.01 de Sergi Belbel i Enric Cambray, Una teràpia integral de Cristina Clemente i Marc Angelet, Strafalari del Mag Lari, així com dels espectacles Al Sud del Paral·lel, Guillermotta, Ni rastre de qui vam ser i Telva Rojas: la reina cubana del bolero.

Fàtima de Jordi Prat i Coll és l’espectacle encarregat d’obrir la temporada el pròxim 28 de gener. Protagonitzada per Mercè Arànega, Albert Ausellé, Queralt Casasayas i Sergi Torrecilla, entre altres, aquesta coproducció del Festival Grec i el Teatre Lliure és un viatge fosc, oníric i poètic a través dels records, la vilesa, la innocència i la soledat, ambientat al Raval de Barcelona.

Alberto San Juan presenta Lorca en Nueva York, espectacle creat a partir de l’obra del poeta i dramaturg andalús. El muntatge compta amb una banda de música en directe que acompanyarà al propi San Juan a escena per reproduir el text -prosa i poesia- que Lorca va pronunciar en una trobada amb el públic fa un segle als Estats Units.

El Teatre de Salt acull d’Strafalari, el nou espectacle de màgia per a tots els públics del Mag Lari. Torna, d’aquesta manera, el showman i il·lusionista amb una proposta màgica al més pur estil Las Vegas, carregada de participació i grans sorpreses.

La comèdia també té el seu espai a la programació del Teatre de Salt. Per una banda, Hamlet.01 de Sergi Belbel i Enric Cambray, exposa en primera persona el primer acte de la tragèdia shakespeariana en format d’stand-up comedy. Pel seu costat, Una teràpia integral de Cristina Clemente i Marc Angelet, proposa una sàtira sobre el negoci de la felicitat protagonitzada per Àngels Gonyalons i Abel Folk, entre altres. Es tracta de dues obres d’èxit de la cartellera de Barcelona que s’han pogut veure a Temporada Alta i ara també passaran pel Teatre de Salt.

Després de 10 anys del seu darrer espectacle, els còmics Carles Xuriguera i Fel Faixedas reapareixen amb una nova proposta. Ni rastre de qui vam sermanté la seva manera de dir i fer amb l’essència del clown, interpretant a dos “vigilants d’escenari qualificats”.

Per últim, la nota musical ve de la mà de tres espectacles: Al Sud del Paral·lel, una comèdia musical basada en la trajectòria de Carlos Gramaje (històric actor de Dagoll Dagom i teatre musical); Guillermotta, un tribut a la figura de Guillermina Motta i les seves cançons, protagonitzat per Jordi Vidal, amb dramatúrgia i direcció també de Jordi Prat i Coll, i guanyador d’un Premi de la Crítica (millor actor de musical) i dos Premis Teatre Barcelona (musical de proximitat i actor de musical); i Telva Rojas: la reina cubana del bolero, el concert d’aquesta artista de La Havanna amb una veu inoblidable, acompanyada de la música de La Selva Big Band.

La programació completa es presentarà al gener i, com cada any, portarà a comarques gironines grans noms de l’escena catalana, a més de diverses propostes de companyies locals. Les entrades d’aquests primers espectacles confirmats es poden comprar a través de la pàgina web del Teatre de Salt.