La Diputació subvencionarà la instal·lació d'armaris intel·ligents en petits pobles

L'objectiu és centralitzar la recollida de paquets i reduir la mobilitzat evitant desplaçaments

El ple de la Diputació de Girona ha donat llum verda a la nova línia de subvencions per instal·lar armaris intel·ligents a municipis de menys de 2.000 habitants de les comarques gironines. Amb l'objectiu de treballar per promoure el creixement econòmic i social, que els pobles i ciutats siguin inclusius i que els serveis i les necessitats de la ciutadania arribin arreu, la corporació, a través del departament de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, ofereix a aquestes poblacions la possibilitat que puguin disposar d'aquests dispositius per centralitzar la recollida de paquets. Així, preveuen facilitar que es redueixi la mobilitat evitants desplaçaments innecessaris.

La demarcació està formada majoritàriament per municipis amb una població inferior a 2.000 habitants (el 72,9 %) i, d'aquests, el 52 % tenen menys de 500 habitants. La línia de subvencions preveu finançar la instal·lació dels armaris amb un màxim de 1.500 euros. La partida és de 30.000 euros.

La Diputació de Girona ha fet aquest dimarts l'últim ple de l'any, durant el qual han aprovat tràmits i procediments administratius de programes que està previst que s'executin durant el 2023, com el programa d'adquisició d'armaris intel·ligents o l''Indika'.

El programa 'Indika' és un dels recursos que formen part dels Programes Pedagògics i Divulgatius que impulsa cada any la Diputació de Girona. Al seu costat, hi ha també 'Identitats, arrels i tradicions', 'Del mar als cims' i 'Tallers ambientals'. Les activitats pedagògiques que ofereixen en aquests programes estan organitzades per entitats o associacions especialitzades de tot el territori gironí que promouen el contacte amb el patrimoni cultural i natural per reforçar els valors de consciència i identitat cultural.

La convocatòria va dirigida als centres de conservació, difusió i interpretació de la memòria històrica ubicats a les comarques gironines que proposin activitats educatives per al curs 2023-2024. La subvenció de la Diputació per a aquestes activitats serà, com a màxim, del 70 % del cost.

Durant el curs passat, 35 entitats van formar part d'aquest programa, i es van dur a terme 1.259 activitats a 274 escoles.