La gironina Agnès C.H. debuta al panorama musical amb 'Inferències'

Les cançons, a cavall del soul i el blues, volen "expressar i donar veu a inquietuds sobre el món que ens envolta"

La gironina Agnès C.H. debuta al panorama musical amb 'Inferències', un disc d'autor a cavall del soul i el blues amb lletres que beuen de l'actualitat. Les cançons, diu l'artista, volen "expressar i donar veu a inquietuds sobre el món que ens envolta". Migració, medi ambient, tecnologies, cultura... Són alguns dels temes al voltant dels quals giren les nou cançons de l'àlbum, passades pel filtre "personal i poètic" de la cantant.

Del disc ja se'n poden escoltar quatre temes a les plataformes: 'Records', un desamor musical; 'She said', un homenatge a les àvies; 'Trenca'm', un cant a la resistència contra qualsevol violència i, des de la setmana passada, 'Me and my best friend', que tracta sobre l'amistat i el respecte al medi ambient.

Agnès C.H. és l'alter ego artístic d'Agnès Cabezas. Nascuda a Salt ara fa 42 anys, i després de participar en diferents projectes relacionats amb l'electrònica, ara la gironina presenta el seu primer disc. 'Inferències', com ella mateixa explica és un "àlbum de composicions i lletres pròpies que conté soul, blues i també elements de pop". Les lletres, en català, anglès i castellà, "volen expressar i donar veu a inquietuds sobre el món que ens envolta".

El disc inclou nou cançons que parlen de temes d'actualitat però, que Agnès C.H. ha passat "per un filtre personal i poètic". Migració, medi ambient, tecnologies o cultura centren algunes de les lletres, que també transiten pel desamor, l'amistat o els records i l'homenatge a la gent gran.

Segons explica l'artista, que és llicenciada en Periodisme i Comunicació Audiovisual, per la seva formació "tenia la necessitat de recollir temàtiques del dia dia i sobre les quals poder inferir les meves emocions i pensaments subjectius". Per això el CD conté un llibret amb textos literaris sobre les cançons i les lletres, en format de petit diari (amb disseny i fotografies de Marcel Asso).  

'Inferències' s'ha gravat als estudis de Lluís Costa (productor i guitarra) i ha comptat amb els arranjaments, piano i bateria de David Poblete i el baix de Pedrito Martínez. "La combinació entre l'harmonització dels temes a càrrec d'en David Poblete, músic de llarga trajectòria en el món del jazz, i l'experiència en la  producció de Lluís Costa donen a les cançons un caràcter únic amb tons de soul i blues omplint un espai més enllà de la música d'autora", explica l'artista. 

L'àlbum també inclou un últim tema amb base de música electrònica del ballarí, productor i DJ Lluís Burch. Amb ell, Agnès C.H. havia compartit el projecte Electric Groove, amb el qual van quedar finalistes al concurs Salt The Musics.

Videoclips i singles

El primer single del disc, amb videoclip al YouTube, ha estat 'Records'. Un blues en català que parla d'un desamor  musical. "Un poema ple de metàfores i dobles sentits perquè l'objecte d'aquest sentiment és la dificultat de la relació amb el món de la música", explica Agnès C.H. El segon tema, que es pot escoltar a Spotify, és 'She Said', un homenatge a les àvies de l'autora  i en general a totes les dones que van viure l'època de postguerra i que van reconstruir el país. "Un record per a totes elles i una reflexió sobre què ens van aportar i què ens en queda", explica la cantant. 

El tercer tema publicat del disc 'Inferències', amb vídeo lyrics al YouTube, és 'Trenca'm'. Un cant a la resistència contra tot tipus de violència. "De gènere, però també contra l'homofòbia, la transfòbia, el racisme i qualsevol tipus de pensament discriminatori.

Des de la setmana passada es pot escoltar també a Spotify 'Me and my best friend'. "Una cançó que et porta a una atmosfera onírica on passaràs de la tristesa a l'esperança, dels blaus més foscos a la llum que comporta compartir estones amb la companyia més pura", explica Agnès C.H.

"El tema parla de l'amistat més vertadera, la que ens ofereixen els nostres companys animals no humans i com ens poden fer sortir d'un estat mental autodestructiu", subratlla l'artista. "Es tracta d'una cançó que vol ser una crida al respecte del medi ambient, un oda a l'empatia amb les espècies que habiten el planeta i que haurien de ser els nostres millors amics", conclou.