Enxampen quatre homes a Bescanó amb 2.419 plantes de marihuana i reben als Mossos pistola en mà

Els arrestats també havien punxat la llum de la casa situada al nucli de Montfullà

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Girona, juntament amb l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona (ARRO) van detenir el dia 13 de desembre, quatre homes de 26, 28, 31 i 35 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. A un d’ells a més se l’investiga per un delicte de tinença il·lícita d’armes i un delicte d’amenaces.

El matí del 13 de desembre, fruit d’una investigació prèvia iniciada a finals del mes de setembre on hi havia les sospites de l’existència d’un cultiu de marihuana dins una casa situada al nucli de Montfullà (Bescanó), agents d’aquesta comissaria van dur a terme una entrada i perquisició en un habitatge situat al carrer Vila Romana.

Amb la participació de la Unitat d’Investigació i de Científica, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’ARRO de Girona, es va localitzar un conreu de 2.419 plantes de marihuana. Es trobaven en un avançat estadi de creixement, a punt per ser recol·lectades i distribuïdes, i estaven repartides a totes i cadascuna de les estances de la casa.

Els mossos van detenir els quatre homes responsables d’aquesta plantació que es trobaven a l’interior de la casa en el moment de l’entrada. Quan els agents van entrar al domicili un dels detinguts va amenaçar de disparar als agents d’ordre públic amb una arma curta semiautomàtica que estava carregada, i que posteriorment va voler amagar a la cuina. Els agents l’investiga un delicte d’amenaces i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Tanmateix, la plantació tenia l’escomesa de la llum defraudada d’acord amb l’estudi realitzat per la companyia de subministrament elèctric, on el consum era superior al normal. També hi havia ús fraudulent del servei de subministrament d’aigua.

A part de la droga els agents van retirar nombrós material idoni pel seu cultiu, tals com làmpades, ventiladors, motors extractors, tubs d’extracció, filtres de carbó, transformadors, bombetes, aires condicionats i compressors. Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 15 de desembre a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.