Manu Guix, Lluís Gavaldà i Les Anxovetes, caps de cartell del nou festival Brogit

Se celebrarà en diversos municipis del Gironès el primer trimestre del 2023

Aquest hivern arribarà la primera edició del Festival Brogit, un projecte de caràcter solidari impulsat per la Fundació Els Joncs i La Tornada. El festival, que portarà concerts a diferents municipis del Gironès, és una iniciativa per recaptar fons per als diferents projectes socials de la Fundació Els Joncs, com la creació d’habitatges amb estructura adaptada, i, alhora, per sensibilitzar sobre la discapacitat intel·lectual en totes les seves vessants.

Des de la Fundació Els Joncs i La Tornada consideren important "divulgar les característiques de les diferents tipologies de persones que formen la població i apropar la cultura als col·lectius amb algun tipus de dificultat". A l’hora de fer possible un festival social com aquest ha estat imprescindible l’aportació de diferents ajuntaments de la comarca, la Diputació de Girona i patrocinadors privats.

La inauguració del festival serà aquest mateix dissabte amb el concert de presentació de Joan Rovira a la seu de la Fundació Els Joncs, a Sarrià de Ter. Després del concert inaugural, el festival arrencarà amb el concert de Miquel Gil a l’Ateneu de Celrà. El cantautor valencià, una de les veus més reconegudes de casa nostra, es presentarà en format duet a veu i teclat per repassar la seva trajectòria. La següent parada del festival serà al Teatre de Bescanó amb un concert en format acústic de Manu Guix, que presentarà el seu darrer treball, “Moments”, a veu i piano.

El divendres 10 de febrer, Paula Grande presentarà “D.O.’s”, el seu nou disc, a El Casal de Bordils. L’últim poble per on passarà el festival serà Medinyà, amb el concert de Lluis Gavaldà i Joan-Pau Chaves, que estrenaran el seu nou espectacle “Sona la cançó”, un recorregut vital per les cançons pròpies i alienes que han marcat la seva trajectòria. Abans d’acabar, el festival tornarà a la seu de la Fundació Els Joncs el 31 de març per viure el concert de clausura amb Les Anxovetes.

El Festival Brogit encara es guarda una última sorpresa i en les properes setmanes s’anunciaran dos concerts més que completaran la programació del festival. Les entrades tenen un preu entre 5 i 15 euros en funció del concert i es poden comprar des d’avui mateix a tickets.latornada.cat. Un 40% de la recaptació de venda d’entrades es destinarà de forma benèfica als projectes de la Fundació Els Joncs.