Suspès el judici al professor de la Bisbal acusat d'abusar de tres alumnes de 12 anys

La fiscalia demana 13 anys i mig de presó per al processat

L'Audiència de Girona ha suspès per la vaga de lletrats de l'administració de justícia el judici al professor d'institut de la Bisbal d'Empordà acusat d'abusar de tres alumnes de 12 anys. La fiscalia demana 13 anys i mig de presó i sosté que va tocar el cul a les menors el desembre del 2019, quan impartia classes de tecnologia al centre.

La defensa demana l'absolució. El president del tribunal ha acordat ajornar el judici per respecte al dret de vaga i en solidaritat amb les reivindicacions. No hi ha nova data perquè, segons ha remarcat el magistrat, l'agenda és competència dels lletrats i no podien fer un nou assenyalament. Sí que ha advertit que segurament no serà fins després de Setmana Santa perquè l'agenda judicial és plena.

A la porta de la sala de vistes de la secció quarta de l'Audiència de Girona, un cartell ja recordava que aquest dijous hi havia vaga de lletrats de l'administració de justícia (LAJ): "Per dignitat, per justícia, per igualtat. El Ministeri de Justícia ha de complir els acords pactats".

Un cop a dins, i ja en audiència pública, el president el tribunal, Adolfo García Morales, ha exposat que la sala "no pot fer una altra cosa" que solidaritzar-se amb les reivindicacions dels lletrats perquè són "justes i adequades": "Hem de suspendre l'acte de judici perquè no existeix la possibilitat de donar fe pública ni de gravació de l'acte".

El tribunal també ha remarcat que no podia fixar una nova data per al judici perquè tant els assenyalaments com les citacions són competències que depenen de la lletrada de l'administració de justícia: "Per tant, sentir la suspensió d'avui però solidaritzar-nos amb la lletrada". García Morales sí que ha advertit que "amb tota seguretat" no es podrà fer el judici fins després de Setmana Santa perquè fins aleshores l'agenda judicial de la secció és plena.

Al banc dels acusats s'hi asseia un professor d'institut de la Bisbal d'Empordà que s'enfronta a 13 anys i mig de presó acusat d'abusar sexualment de tres alumnes de 12 anys del centre. Segons sosté la fiscalia a l'escrit de conclusions provisionals, el processat, de 54 anys, impartia l'assignatura de tecnologia a l'institut el 2019-2020 i era professor de 1r d'ESO, el curs que cursaven les menors.

En diferents dies del desembre el 2019, i segons l'acusació pública, va tocar el cul a les tres menors "aprofitant-se de la seva condició de professor, que li permetia proximitat amb les alumnes". Els pares de les menors el van denunciar a finals de gener del 2020 i, segons va transcendir aleshores, els Mossos d'Esquadra el van detenir a principis de febrer. L'acusat no està en presó preventiva.

La fiscalia l'acusa de tres delictes d'abús sexual a menor de 16 anys amb prevalença de la relació de superioritat per ser professor de les víctimes.

La defensa de l'acusat, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, nega els fets i demana l'absolució.