Brunyola celebra el 41è Pessebre Vivent recuperant la benvinguda a la plaça

La representació tindrà lloc els dies 18, 25 i 26 de desembre

Els veïns de Brunyola (Selva) amb la col·laboració de familiars i amistats, fa setmanes que han començat a treballar en l’organització del pessebre vivent. Sota la direcció de l’associació Els Amics de Brunyola es prepara l’escenografia, la instal·lació elèctrica i sonora, la direcció artística i una llarga llista de tasques, amb l’objectiu de transformar aquest micropoble de poc més de 300 habitants en la Palestina de fa més de 2.000 anys.

Aquesta transformació es fa visible en els carrers del poble i els seus voltants, on apareixen diferents escenes tradicionals de Nadal com el naixement o l’anunciació, així com representacions d’antics oficis, com la del picapedrer o la remeiera. Totes elles es van descobrint a poc a poc, seguint un recorregut marcat a peu que culmina amb el campament reial, on ses Majestats els Reis d’Orient i els patges esperen impacients totes les cartes que els infants ens hi fan arribar.

L’edició d’enguany es viu amb especial il·lusió perquè es recupera la presentació de benvinguda a la plaça del poble, amb moments tan representatius del Pessebre Vivent de Brunyola com la baixada de l’àngel des del campanar, i l’aparició dels romans altius acompanyats del retruc dels seus tambors. Aquest any, també es posa de manifest el pas del temps, destacant tots els canvis generacionals que s’han viscut durant aquests 41 anys de pessebre, i es fa una menció especial al valor i a la força de les generacions més joves, que amb la seva il·lusió han tornat a posar llum a la vida després d’aquests anys de pandèmia i restriccions.

Les representacions del Pessebre Vivent de Brunyola es realitzen els dies 18, 25 i 26 de desembre i 1 de gener, amb un passi únic a les 19:00h. L’entrada anticipada es pot adquirir al web.