La GIO Symphonia tanca el seu 10è aniversari aquest Nadal a Olot i Torroella de Montgrí

El 29 de gener celebrarà l'efemèride amb un concert a l'Auditori de Girona

La GIO Symphonia presenta aquestes festes de Nadal, amb Ticket to Ride i amb Elena Tarrats interpretant música de Bach, The Beatles, Glass i Bowie. Serà el 23 de desembre al Teatre Municipal d’Olot (Garrotxa) i el 8 de gener a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

L’inici del 2023 serà amb els Kebyart a L’Auditori de Girona el dia 29 de gener, concert que servirà per celebrar l’onzè aniversari de la GIO. Ticket to ride, amb Elena Tarrats, presenta un viatge entre mons influents en la història de la música. Bach, The Beatles, Bowie i Glass són referents cadascú per a la seva època i junts ens portaran a entendre una nova versió d’unes músiques que s’escolten entre elles i que no es poden explicar l’una sense l’altra.

Bach és un dels compositors més influents en la història clàssica, Berio de la creació contemporània i The Beatles del pop del segle XX. En el pop i la clàssica més actual es produeix la mateixa mescla si parlem de David Bowie i Philip Glass. És per això que, amb la intenció de seguir establint vincles improbables, Lucas i Tomàs Peire tradueixen en una nova versió el magnetisme d’una música que no s’explica l’una sense l’altra. Elena Tarrats posarà veu a aquestes sorprenents creacions, mons totalment diversos que es troben en aquest programa i en resulta una explosió musical absolutament radical i sorprenent.

La GIO Symphonia tanca l’any del desè aniversari havent trepitjat els escenaris principals de Catalunya: Palau de la Música, Festival de Peralada, Festival de la Porta Ferrada, Auditori de Girona, entre d’altres. I amb col·laboració de grans artistes mundials com Ute Lemper, Monica Bellucci o la Fura dels Baus.

Aquest 2023 començarà damunt l’escenari de l’Auditori de Girona el proper 29 de gener, amb una col·laboració amb els reconeguts Kebyart i sota un programa especial: “Beethoven meets Glass”, amb la 1a Simfonia de Beethoven i el Concert per a quartet per a Saxos de Glass, dues obres que també impacten a la història de la música i que, des de la seva estrena, creen l’inici d’alguna cosa nova, d’un nou home.