Girona proposa un Nadal cultural amb una quinzena de propostes

La programació va començar el cap de setmana passat i s’allargarà fins al 8 de gener del 2023

Girona proposa per aquestes festes de Nadal una quinzena de propostes culturals a l’Auditori de Girona, la Sala La Planeta i el Teatre Municipal. Aquest matí, els tres equipaments han presentat en roda de premsa la programació que va començar diumenge passat, dia 11 de desembre, i que s’allargarà fins al 8 de gener del 2023. La presentació ha anat a càrrec del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director de la Sala La Planeta, Pere Puig.

“L’activista cultural Joan Ribas és una figura insubstituïble i la seva pèrdua deixa un buit molt important. Tant és així que aquest any acabarà sent un any d'impàs, de transició. És per això que hem articulat una oferta musical i d'arts escèniques durant les festes de Nadal davant el buit que ens deixa aquest any Els Pastorets. Creem una programació fruit d’aliances, gràcies a la suma d’esforços i talents, que converteix Girona en una important capital cultural”, ha afirmat el vicealcalde Quim Ayats.

“Un Nadal amb música i cultura, amb propostes per a tots els públics i molt solvents, fan que la ciutat de Girona sigui una bona opció per visitar durant els temps nadalencs. Gràcies per teixir aquestes diferents propostes als diferents equipaments de la ciutat i per a totes les persones visitants de les comarques gironines”, ha exposat el vicepresident Albert Piñeira.

“Des de la Sala La Planeta fem una proposta per aquetes festes de Nadal oberta a tothom, un recorregut des dels més menuts fins als més grans”, ha explicat, per la seva banda, el director de la Sala La Planeta, Pere Puig. 

L’Auditori de Girona va encetar el programa el passat diumenge amb l’espectacle All I Want For Christmas Is... del grup de música The Hanfris Quartet. Les propostes continuaran aquest cap de setmana amb El Messies Participatiu (divendres 16 de desembre, 20 h), una de les composicions universalment més conegudes i un dels oratoris més populars del repertori universal; Rocío Márquez & Bronquio (dissabte 17 de desembre, 20 h), un clar referent i figura consolidada de la nova generació del cant flamenc, i Maestrissimo, de la Companyia Yllana (diumenge 18 de desembre, 18 h) un espectacle a mig camí entre el concert de cambra, la comèdia satírica i el retrat d’època.

L’equipament gironí també serà escenari dels 20 anys del Cor Geriona (divendres 23 de desembre, 19 h). Aquest Nadal el grup estrena un concert ple de música i coreografies especialment dissenyades per aquesta celebració tan especial. Un espectacle en què es podrà escoltar una recopilació de temes musicals que han format part del projecte al llarg d’aquests 20 anys, i que comptarà amb la participació d’antics i antigues cantaires.

Les propostes culturals a l’Auditori continuaran amb El Trencanous, d’El Ballet de Barcelona(dilluns 26 desembre, 19 h); el Festival de valsos i danses, de l’Orquestra Simfònica del Vallès (divendres 30 de desembre, 20 h); el concert de Carlos Núñez (dissabte 7 de gener, 20 h); i l’espectacle Songs of Hope, del Cor Infantil Amics de la Unió (diumenge 8 de gener, 18 h).

La Sala La Planeta també se suma al Nadal cultural amb quatre propostes. La primera és l’espectacle de l’artista gironí Ovidi Llorente, que porta a l’escenari el personatge més difícil que ha interpretat mai: ell mateix. Riure per no plorar o viceversa (15 de desembre, 19.30 h) és el títol d’aquest espectacle que barreja música i teatre, i que compta amb la direcció de José Malaguilla.

L’esperit de Nadal arribarà a La Planeta amb les quatre sessions de Nadales pels més menutsde la Companyia Pels Més Menuts (17 de desembre, 11 i 12 h; i 18 de desembre, 11 i 12 h). Es tracta d’un concert per als més petits de la casa (0-4 anys) amb un repertori de nadales tradicionals catalanes i d’arreu del món. Una experiència per gaudir amb tota la família, amb un muntatge de proximitat en el qual els músics i el públic -espectadors petits i grans- compartiran l’espai escènic de La Planeta amb una disposició que els permetrà sentir-se immersos dins d’una intensa i màgica experiència musical.

Les propostes continuaran amb l’espectacle que barreja òpera i humor Tenors, de la Companyia Illuminati (22 de desembre, 20 h i 26 de desembre, 19 h), i El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder, a càrrec de la companyia La Ruta 40 (30 de desembre, 20 h).

Pel que fa al Teatre Municipal, l’equipament ofereix una programació nadalenca adreçada a tots els públics. Per una banda, hi ha la versió del Cor de Teatre del Conte de Nadal de Charles Dickens que porta per títol Scrooge (dijous 29 de desembre, 18.30 h). Es tracta d’una obra de teatre musical per a tots els públics amb cançons de diferents compositors arranjades per cantar a cappella, el signe d’identitat del Cor de Teatre. I, per l’altra banda, es durà a terme l’espectacle de circ de gran format, Sopla!, dels andalusos Truca Circus (dissabte 7 de gener, 18 h) amb una destacada varietat de tècniques, atmosfera festiva, ball, cançons i molt d'humor.