Acció Climàtica destina més de 800.000 euros a millorar i modernitzar les xarxes de regadius

El Govern farà efectiu el pagament a 19 comunitats de regants el pròxim 16 de desembre

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural fa efectiu aquest mes de desembre el pagament dels ajuts a les comunitats de regants per a la millora i modernització de les xarxes de regadius en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR).

Així, el proper 16 de desembre, un total de 19 comunitats de regants hauran cobrat els ajuts certificats corresponents a l’Ordre de Regadius ARP/1578/2021, que aprovava les bases reguladores dels esmentats ajuts del PDR de Catalunya (operació 04.03.02).

Aquest any 2022 s’ha certificat un total de 19 ajuts, per un import total d’inversió d’1.655.655,03 euros, i un import de subvenció de 801.439,02 euros. Aquests ajuts estan finançats al 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el 57% pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural.

Les actuacions contemplades en aquesta Ordre tenen com a finalitat modernitzar les instal·lacions i aplicar noves tecnologies que augmentin l’eficiència del transport, la distribució, i l’aplicació del reg als conreus. Amb aquestes actuacions, les Comunitats de Regants podran realitzar importants estalvis d’aigua i energia que permetran fer front amb més garanties en episodis de sequera.