L'aeroport de Girona frega els 1,3 milions de passatgers però lluny de les xifres prepandèmia

La terminal de Vilobí rep 14.434 viatgers al novembre, un terç dels que va tenir durant el mateix mes del 2019

La xifra de passatgers d'aquest novembre a l'aeroport de Girona segueix la tònica dels darrers mesos. En comparació amb l'any passat, quan la terminal notava de ple l'impacte de la pandèmia, els viatgers es recuperen. Però en relació amb el 2019, just abans de l'esclat de la covid, la xifra encara es queda curta.

Durant aquest novembre, l'aeroport de Girona ha rebut 14.434 passatgers. La xifra multiplica per dos els viatgers que van passar per la terminal durant el mateix mes de l'any passat, però suposa fins a un 68,9% menys dels que va rebre el novembre del 2019.

La immensa majoria d'aquesta passatgers -en concret, 14.014- han agafat vols internacionals. I molts d'ells ho han fet amb seients de l'aerolínia de baix cost Ryanair. Al novembre, les rutes que han tingut més passatgers han estat les de Pisa, Karlsruhe-Baden Baden, Cracòvia i Londres/Stansted.

Pel que fa a operacions, l'aeroport ha tancat el novembre amb 1.194 moviments d'aeronaus (cosa que suposa un augment del 22,3% en comparació amb el mateix mes de l'any passat). Pel que fa a mercaderies, aquest novembre des de Vilobí d'Onyar se n'han mogut 8 tones.

Gairebé 1,3 milions

L'estadística d'Aena també permet veure quina ha estat l'evolució de l'aeroport de Girona durant l'acumulat de l'any. Entre gener i novembre, la terminal de Vilobí d'Onyar gairebé ha fregat els 1,3 milions de passatgers (en total, n'hi han passat 1.299.787). En comparació amb el mateix període del 2019, la xifra encara està un 31,4% per sota dels que es van registrar aleshores.

D'aquests passatgers, pràcticament tots (1.269.270) han agafat vols internacionals. Les rutes que han atret més passatgers són Brussel·les/Charleroi, Londres/Stansted, Pisa, Karlsruhe-Baden Baden i Bristol.

Un 17% més d'operacions

Si bé els passatgers d'aquest 2022 encara estan per sota dels del 2019, allò que sí que s'ha recuperat són les operacions. Entre gener i novembre, l'aeroport Girona-Costa Brava ha operat 20.209 aterratges i enlairaments. Si això es compara amb l'any passat, són un 61,4% més. I si es tira enrere en el calendari, i es posen en relació amb els tres primers trimestres del 2019, són un 17% més.

Per últim, entre gener i novembre des de la terminal de Vilobí d'Onyar s'han mogut 115,77 tones de mercaderies.