Els treballadors d’Aena anuncien jornades de vaga a Girona coincidint amb les festes de Nadal

La plantilla reclama recuperar la paga de productivitat pendent del 2020

Els treballadors de les empreses del grup Aena han anunciat diverses jornades de vaga durant les festes de Nadal als aeroports de tot l’estat espanyol, entre ells l'Aeroport de Girona. El sindicat CCOO, amb representació majoritària, registrarà aquesta setmana sis jornades d’aturada: el 22, 23, 30 i 31 de desembre, i també el 6 i 8 de gener.

Comissions Obreres exigeix recuperar la paga de productivitat pendent del 2020, tot recalcant que el trànsit aeri ha tornat als nivells pre covid. “El repartiment de dividends als accionistes privats està autoritzat i els treballadors exigim la recuperació del que ens correspon”, insisteixen. A l’aeroport del Prat hi ha 1.100 treballadors cridats a la vaga, mentre que a Girona i Reus en són prop de 130 a cada lloc.

En un comunicat, CCOO retreu al Ministeri de Transports i a les empreses del grup -Aena, Enaire i Aeroport Regió de Múrcia- que mostrin “bones paraules” però no s’estigui materialitzant l’acord per recuperar la paga de productivitat. El sindicat recorda que ja va amenaçar amb fer vaga durant el pont de la Puríssima, un aturada que finalment van descartar pel compromís del Ministeri de resoldre el conflicte.

“No permetrem que continuï demorant-se la resposta”, adverteix CCOO amb la convocatòria de vaga de les festes de Nadal. Durant els sis dies anunciats, la previsió és aturar l’activitat durant 24 hores. Si passat el 8 de gener tampoc hi hagués entesa, avisen, repetiran la vaga durant la Setmana Santa.

Per la seva part, fonts d’Aena apunten que els propers deu dies seguiran les converses amb els representants dels treballadors i del govern espanyol per arribar a un acord i evitar l’impacte de la mobilització laboral al servei aeri durant les festes de Nadal.