El PSC de Girona acusa el govern municipal de no haver fet cap proposta pressupostària

Els socialistes creuen que estan "preocupats per altres coses"

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Girona ha insistit en que la ciutat "es mereix pressupostos", fent referència a que l'equip de govern encara no ha fet cap proposta de cara a l'any vinent i els acusa d'estar "preocupats per altres coses" segons diu la regidora Bea Esporrín.

Segons la socialista han estat "quatre anys perduts, i ja en sumem masses", perquè "Junts no ha tingut mai cap projecte per a Girona i el govern està esgotat i sense rumb des de fa molt de temps". La regidora considera que en aquests últims quatre anys, la resta de grups municipals "mai no haurien hagut de permetre aquesta decadència allargassada d’una ciutat mal gestionada, d’un govern amb els braços caiguts de fa mesos i mesos" i recorda que “va ser el PSC l’únic partit que va proposar una alternativa en ferm per evitar el que han estat aquests 4 anys de decadència de la ciutat”.

La regidora juntament amb la portaveu, Sílvia Panque, creuen que els comptes de Girona han de donar prioritat al creixement econòmic, han d’exemplificar la intolerància contra la inseguretat i les ocupacions; han de ser un referent d’inversió en l’espai públic dels barris, un estímul per a la innovació i la integració del medi ambient i han d’incloure mesures concretes per crear oportunitats a les classes socials, les persones i les famílies més vulnerables.

Esporrín ha volgut recordar que "és una obvietat que és important que Girona tingui pressupostos i més en un moment de complexitat com l’actual". No hi ha hagut cap reunió, ni cap comunicació per part de Junts sobre pressupostos. La regidora ha explicat que desconeix si Junts ha iniciat converses amb cap altre grup municipal. "M’estranyaria molt que això hagués passat. Estan rendits i semblen donar per fet que prorrogaran els comptes actuals. Però no pot ser això. No s’hauria de renunciar a tenir uns pressupostos aprovats amb una majoria solvent".

La membre del PSC també ha lamentat que "l’estil de Junts a Girona ha estat intentar que l’anunci substitueixi la realitat". Fa uns dies, "fonts municipals" anunciaven inversions en salut per part de la Generalitat. "Estic convençuda que no veurem començar aquestes inversions en aquest mandat", ha afirmat Esporrín, que s’ha mostrat especialment crítica quan ha afirmat que "tots els esforços des d’ara i durant els pròxims mesos han de ser a favor de Girona i no en altres coses i això exigeix negociar i aprovar pressupostos. Un grup polític, quan està al govern de la ciutat, del què ha de parlar és del govern de la ciutat. La resta és foc d’encenalls".