Castelló d'Empúries inicia un programa de suport a les mares d’origen migrant

Es va posar en marxa en detectar que les diferències culturals i el llenguatge poden complicar la criança

L'Ajuntament de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha posat en marxa el programa Arrels per a mares migrants .La proposta s’emmarca dins l’Espai Nadó que ja es portava a terme. En aquest cas, però, les sessions van dirigides a la cura de la mare i del nen migrat de 0-3 anys.

Després de detectar en les consultes pediàtriques com les diferències culturals i la barrera de la llengua poden complicar la criança i crear angoixa a les mares, es va decidir dissenyar aquest programa. En total són grups de 8 a 10 persones, derivades des d’infermeria, que es reuneixen de forma mensual en sessions d’una hora i mitja dirigides per la infermera pediàtrica i referent en Salut i Escola/Espai Nadó, Maria Payán, que compta amb el suport de Mercè Homs, referent en Benestar Emocional i de les mediadores Nadia Sekali i Ikram Bakkouh, del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Cada una de les trobades gira entorn a un tema determinat com són la lactància i la cura del nadó, els primers dies, el benestar emocional de la mare, situacions de risc a casa, alimentació complementària, urgències bàsiques del nadó, entre d'altres.

En definitiva, l’objectiu principal és establir un clima de confiança i entesa amb les mares, informar sobre les mesures de puericultura dirigides a la mare i al nadó, que els permeti créixer en un clima de seguretat i benestar emocional i físic i dedicar també un espai important a parlar del postpart i de la salut física i psicològica de la mare.