Entra a presó un multireincident que va robar en cinc cases de Roses

El detingut robava mentre els propietaris estaven dormint o eren fora i, en ocasions, hi menjava i bevia

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Roses van detenir, el dia 29 de novembre, un home de 29 anys com a presumpte autor de cinc delictes de robatori amb força a interior de domicili i un delicte de violació de domicili.

La comissaria de Roses (Alt Empordà) va tenir coneixement que, entre els mesos de setembre i octubre, s’havien produït alguns robatoris amb força en habitatges de les urbanitzacions de Canyelles i de Santa Margarida. Els mossos van saber que tots els robatoris tenien un modus operandi similar, fet que podria fer pensar que estaven perpetrats per la mateixa persona.

Els domicilis afectats, tots havien patit els robatoris mentre els propietaris dormien a l’interior o quan estaven fora de la casa, la forma d’accés era violentant portes o finestres i en cas que fos necessari fent escalament per arribar-hi, també es va veure que  els objectes sostrets era material fàcilment transportable tipus, eines, diners o petits electrodomèstics. En algun dels domicilis el lladre hi havia begut i menjat i en un d’ells havia intentat quedar-s’hi a viure.

Amb tots els indicis recollits tant els mossos de Roses com la Policia Local del municipi van establir un patrullatge preventiu per evitar el degoteig de robatoris, que juntament amb la tasca d’investigació van portar a determinar qui podria ser l’autor dels fets. El dimarts 29 el van localitzar i detenir com a presumpte autor almenys de 5 dels robatoris.

Els mossos continuen treballant per saber si l’home detingut podria ser l’autor d’altres robatoris a la mateixa zona i amb modus operandi idèntic. El detingut, amb múltiples antecedents, van passar el dia 30 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar el seu ingrés a presó.