155 ferits per l’encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac-Manresa

De moment s’han fet tres trasllats en estat lleu a diferents centres sanitaris

150 persones han resultat ferides lleus i 5 més ho estan de poca gravetat per l’encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac-Manresa, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de Protecció Civil.

De moment s’han fet tres trasllats en estat lleu a diferents centres sanitaris. Renfe ha informat que l’accident s’ha produït a les 7:50 hores, a l’entrada de l’estació. El servei de les línies R4, R7 i R12 està interromput en els dos sentits. La companyia ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 23 dotacions.

El telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger a les 07.59 hores. En total s’han rebut 15 trucades. Els Bombers hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat.

Mossos d’Esquadra, que es farà càrrec de la investigació del sinistre, ha participat en el dispositiu amb 7 dotacions, incloent les de la unitat d’investigació.

El tren afectat ja ha estat totalment evacuat. Protecció Civil ha habilitat el Centre Cívic Jaume Balmes per a l'atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac. El Centre de Comandament Avançat s’ha habilitat a la mateixa estació de Montcada-Reixac Manresa.

La topada ha provocat que es veiés interrompuda la circulació de les línies R4, R7 i R12, però la circulació s’ha restablert per via única cap a les 09.10 hores. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d'alerta.