Un home mor intoxicat en un incendi al seu pis d'Empuriabrava

L'avís d'alarma l'han donat els veïns de l'immoble de sota, que han començat a tenir goteres

Un home, camioner i veí de Valladolid, ha mort aquesta passada matinada en un incendi que s'ha produït en el seu pis situat a l'edifici Sol del sector Muga d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Segons ha pogut saber aquest diari, una estufa ha encès un sofà de l'immoble i la víctima, intentant apagar-lo, ha perdut el coneixement a causa del fum i ha mort intoxicada. L'home hauria començat a omplir una galleda d'aigua per apagar les flames i hauria deixat l'aixeta oberta abans de caure fulminat. L'aixeta ha anat rajant sense parar durant força hores i l'avís d'alarma l'han donat aquest diumenge al matí els veïns de sota de l'habitatge de la víctima, que han començat a patir goteres.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, ha detallat que els fets han succeït aquesta passada nit de dissabte. La víctima tenia llogat aquest pis des de feia temps. Sanllehí ha explicat que ha estat necessària l'ajuda del propietari de l'immoble per poder accedir a dins sense tirar la porta a terra.

Tot apunta que la víctima, per causes accidentals, hauria perdut la vida intoxicat pel fum de l'incendi. El foc ha començat quan l'estufa que tenia al menjador ha pres el sofà. Llavors, la víctima ha intentat apagar les flames amb galledes d'aigua. Per mala sort, mentre intentava apagar el foc, l'home ha perdut el coneixement i ha mort intoxicat deixant-se l'aixeta de l'aigua oberta.

Aquest matí, els veïns de sota l'immoble de la víctima han alertat la policia en veure que patien goteres. Quan han obert les portes, s'han trobat amb tot el pis inundat i una galleda al costat del cos sense vida de la víctima. Els Mossos d'Esquadra han assegurat que es tracta d'una mort accidental i que en principi no hi ha indicis de criminalitat.

Demà, l'autòpsia

Durant aquest diumenge, diversos agents han estat investigant l'edifici i el pis. A primera hora de la tarda continuaven revisant l'immoble que han mantingut tancat en tot moment. Tot i això, les restes del foc es podien veure per tota la porta d'entrada de l'immoble. Una de les veïnes de la zona ha afirmat que poca gent coneixia a la víctima perquè feia poc temps que l'home vivia en aquest indret. El bloc d'edificis El Sol es troba a tocar de la platja d'Empuriabrava, en un estret carreró sense sortida.

Segons els mossos, demà es practicarà l'autòpsia a la víctima que determinarà les causes de la seva mort. Es dóna la fatal casualitat que el 2004, tres persones van morir en un incendi que es va produir en la mateixa escala i bloc de pisos que aquest últim foc.