Unes 160 persones participen a la caminada solidària de Càritas

L'entitat explica que vol impulsar projectes per als joves

Unes 160 persones han participat en la 4a caminada solidària de Càritas per les hortes i deveses de Salt sota el lema 'Amb poc, faràs molt'. L'objectiu és sensibilitzar, recollir donatius per als projectes de l'associació i fer difusió de les necessitats que pateix molta gent de la vila. "La caminada també fa poble i uneix als ciutadans", ha explicat la directora de Càritas Salt, Montserrat Manén. Des d'aquesta entitat alerten del "degoteig constant" de ciutadans que busquen ajuda a causa de l'augment i "cronicitat" de la pobresa.

"El que ens preocupa molt és el sector juvenil, tants els estudiants que acaben l'ESO com els que l'estan cursant perquè tenen moltes hores lliures", ha assegurat Manén. La caminada ha començat a les deu del matí des del Parc Monar i els participants han pogut escollir entre fer un recorregut llarg de 5,5 quilòmetres o un de curt, de 2,5 quilòmetres, per les deveses i hortes de Salt. Els dos camins han finalitzat al Pla dels Socs on les Cuineres de Salt han preparat un esmorzar amb ingredients oferts pel mercat i les pastisseries del poble.

A més, durant aquest recorregut una educadora ambiental, Helena Rordíguez, ha explicat com reconèixer els ocells que habiten aquesta zona i els mètodes d'anellament. Posteriorment, s'ha fet una subhasta solidària de coques fetes per les cuineres de Salt i d'un quadre de l'artista Lluís Mateu que ha pintat a les deveses durant aquesta caminada.

La caminada ha estat organitzada per Càritas tot i que ha comptat amb l'ajuda i col·laboració d'entitats i associacions del poble. En total, 160 persones han volgut mostrar el seu suport a la iniciativa, una xifra similar a anteriors edicions. Manén ha explicat que tots els fons recollits amb el projecte es destinaran als programes més prioritaris que es fan a la vila. "Salt es troba en una situació complicada, la mateixa que es viu a la resta de l'Estat, amb una taxa d'atur alta, persones amb problemes de treball, habitatge, menjar i feina", ha assenyalat. La presidenta ha ressaltat que actualment hi ha un "degoteig constant" de persones que els demanen ajuda. "Avui en dia la pobresa s'està fent més extensa, afecta a sectors que anteriorment no patien dificultats i s'està fent crònica", ha assegurat.

D'altra banda, Manén ha explicat que un dels aspectes que més preocupen a l'associació és "el sector juvenil". "Hem de pensar i trobar programes per als joves que un cop han acabat l'ESO no continuen els seus estudis i també per aquells joves que estan cursant la secundària i, amb el nou horari escolar, tenen moltes hores lliures", ha detallat. Segons la presidenta, aquesta vessant caldria treballar-la unint punts de vista i forces amb institucions i des de cada municipi.