Quatre recitals sota el títol 'Amb veu de soprano', avanç de la 31a Schubertíada de Vilabertran

Erika Baikoff, Katharina Konradi, Julia Kleiter i Dorothea Röschmann hi actuaran

La Schubertíada de Vilabertran (Alt Empordà) ha presentat aquest dilluns l'avançament de la programació de la 31a edició que se celebrarà l'estiu vinent. Després de tancar una 30a edició que qualifiquen "històrica' amb rècord d'espectadors, nombre de concerts i ingressos de taquilla, han desvetllat que, sota el títol 'Amb veu de soprano', l'agost que ve hi haurà quatre recitals protagonitzats per Erika Baikoff, Katharina Konradi, Julia Kleiter i Dorothea Röschmann.

El concert inaugural, el 16 d'agost, el farà Baikoff acompanyada de Kunal Lahiry, pianista nord-americà d'origen hindú, i interpretaran un programa colorista i variat que gira al voltant de les passions humanes. Aquesta jove soprano nord-americana d'origen rus sorprèn per un temperament artístic rotund i els seus recitals destaquen per la intensitat i la passió.

El 20 d'agost serà el torn de la soprano del Kirguistan Katharina Konradi, la seva sisena aparició a la Schubertíada. L'any 2018, Konradi va debutar a Vilabertran i va enamorar al públic. Els qui han presenciat les seves actuacions admiren la perfecció del seu cant natural, sofisticació, elegància i timbre exquisit, qualitats que li han valgut el títol de reina de Vilabertran. Actuarà amb el que és el seu partner, Ammiel Bushakevitz.

El 21 d'agost, hi haurà el tercer recital consecutiu a Vilabertran de la soprano alemanya Julia Kleiter, una cantant de caràcter que ofereix sempre interpretacions commovedores. Després de dos recitals memorables el 2021 i el 2022, recordats també per l'exuberant piano de Julius Drake, el duo proposa aquesta vegada un repertori especial.

Dorothea Röschmann és una de les cantants més distingides i amb més classe del circuit internacional. El festival subratlla que les seves actuacions estan marcades pel "control, l'opulència i l'expressió", unes qualitats que fan que pugui interpretar els repertoris més exigents. Al seu costat, la soprano hi tindrà un altre intèrpret imprescindible: Wolfram Rieger. Actuaran el 23 d'agost.

Concerts a Barcelona

El 2 de febrer, el Petit Palau acollirà el segon recital del baríton alemany d'origen romanès Konstantin Krimmel. Aquesta serà la seva quarta actuació a la Schubertíada i estarà acompanyat pel pianista Ammiel Bushakevitz per enfrontar-se al Liederkreis op. 39 de Robert Schumann i lieder d'Hugo Wolf.

La Schubertíada reforçarà també les activitats a la capital el 2023. Al Palau de la Música Catalana al voltant de la figura del compositor Robert Schumann s'hi suma un concert per commemorar els 200 anys del cicle schubertià La Bella molinera, amb dos mestres coneixedors d'aquest mític cançoner com són el tenor Christoph Prégardien i el pianista Roger Vignoles. Serà el 15 de març.

Josep-Ramon Olivé i Victoria Guerrero, duo consolidat que estarà al Palau el 12 d'abril amb el Liederkreis op. 24 de Schumann, junt al repertori francès i català. També hi haurà el debut de la mezzosoprano Ema Nikolovska, una cantant de forta personalitat i amb un talent excepcional per transmetre les interioritats del repertori interpretat gràcies a la seva versatilitat.

Hugo Wolf

L'Associació Franz Schubert remarca que els propers anys dedicarà esforços a difondre l'obra del compositor austríac Hugo Wolf, figura clau en la tradició de la cançó poètica i encara massa desconegut per a molts melòmans. El 13 de març commemoraran l'aniversari del seu naixement amb un recital als salons del Cercle del Liceu. Aquest concert suposarà la primera activitat en aquest nou eix programàtic de la Schubertíada dedicat a Wolf i amb l'al·licient afegit del debut a Espanya de la jove soprano alemanya de 22 anys Katja Maderer. Estarà acompanyada del pianista Amadeus Wiesensee i els comentaris previs al concert aniran a càrrec de Toni Colomer.

L'accés a aquest recital està restringit als socis del Cercle del Liceu i de l'Associació Franz Schubert.