Mig miler de nens es reuneixen a Arbúcies per fer cagar el tió

La Fira del Tió va aplegar centenars de persones el 3 i 4 de desembre

La 9a edició de la Fira del Tió d'Arbúcies (Selva) va aplegar centenars de persones el cap de setmana del 3 i 4 de desembre. Un esdeveniment que ha servit per donar el tret de sortida a les festes de Nadal amb l’espectacle d’encesa de llums a la plaça de la Vila que va tenir lloc dissabte a la tarda.

A banda de l’encesa, l’acte més concorregut va ser la cagada del tió, una soca de 6 metres de llarg i pare de tots els tions. Mig miler de nens i nenes el van poder fer cagar i aprendre què s’ha de fer perquè el dia 24 tots els tions caguin molt.

Durant tot el cap de setmana, els més petits de casa han pogut decorar un bastó per fer cagar el tió gràcies al taller organitzat des dels grups de pares de l’Escola Carulla, l’Escola Vedruna i l’INS Montsoriu; han pogut participar al Racó dels cinc sentits i descobrir què s’amagava darrere de la vista, el tacte, l’oïda, l’olfacte i el gust; veure el jardí màgic de tions; i, fins i tot, fer el seu propi tió gràcies al mestre tioner.

També es van poder veure tres espectacles entre dissabte i diumenge: l’espectacle itinerant El tió traginer;  Visca la xerinola!!! I Ara ve Nadal, que ha servit per tancar una nova edició de la Fira del Tió.