Dues discoteques de Lloret de Mar entre les millors del món

En total n'hi havien nou de catalanes a la llista de guardonades

El passat dia 30 de novembre, en el marc de la 7ª Gala dels Golden Moon Awards celebrada a Tenerife, es va donar a conèixer la prestigiosa llista internacional de "The World's 100 Best Clubs" 2022 a la qual hi van accedir fins a nou discoteques catalanes, sis de Barcelona ciutat (Shôko Barcelona (10), Opium Barcelona (12), Sutton Barcelona (22), Bling Bling Barcelona (25), Sala Apolo(44) i Pacha Barcelona (53), dues de Lloret de Mar (Tropics i St Trop)  i una de LLeida (Biloba LLeida (96).

La Llista de "The World's 100 Best Clubs 2022, que enguany la conformen locals de fins a 34 països diferents, la fa pública anualment ll'Associació Internacional d'Oci Nocturn (International Nightlife Association) de la qual Fecasarm n'és membre a través de la patronal estatal de l'oci nocturn Spain Nightlife. 

La darrera llista de les millors discoteques del mon es va publicar l'any 2019 ja que durant la pandèmia pràcticament no hi va haver activitat i per això tampoc hi va haver llista dels millors clubs. En aquesta edició del 2022, Espanya ha estat el país que més locals ha aportat a la llista amb un total de 23, seguida d'Estats Unitsamb 20, el Regne Unit amb 6 i Italia amb 4. Catalunya ha estat la Comunitat Autònoma de l'Estat Espanyol que més locals ha aportat a la llista amb nou locals, per davant de les Illes Balears que n'ha aportat 8 i Madrid que n'ha aportat 3. La llista complerta es pot consultar a la web de l'Associació Internacional d'Oci Nocturn.

Opium Barcelona s'endú el guardó a l'excel·lència en protecció de clients i treballadors i Shôko Barcelona entra al "Top 10" de la Llista. La discoteca Opium Barcelona, al marge de quedar número 12 en el ranquing de la llista, va ser guardonada amb el Golden Moon Award en la categoria de "Millor acte d'excel·lència en matèria de protecció de clients i traballadors" per la implermentació de la "Triple Excellence in Nightlife", actualment la distinció més alta que es pot aconseguir en matèria de seguretat i qualitat en oci nocturn a nivell internacional.

Aquest triple distintiu incorpora instruments i protocols per evitar agressions sexuals, la submissió química, l'accés al local amb instruments perillosos, la sinistralitat per conducció sota els efectes de l'alcohol, casos de mort per aturada cardíaca, entre d'altres possibles incidencies, així com també incorpora mesures de protecció de la salut dels treballadors com ara proveïr-los de protectors acústics mentre no es troben servint consumicions. A la fotografia que us acompanyem, podeu veure l'entrega del guardó que va recollir Javier Bordas, soci d'Opium Barcelona de mans del regidor d'Adeje (Tenerife), Manuel Luis Méndez.

Per la seva part, la Discoteca Shôko Barcelona ha aconseguit accedir al nivell més alt mai aconseguit per una discoteca catalana en aquest ranquing internacional, passant del número 17 que ocupava l'any 2019 al número 10 que ocupa ara mateix. La discoteca Shôko Barcelona també té implementada la Triple Excellence internacional en seguretat i qualitat, havent obtingut una qualificació molt alta en la mateixa. 

David López, president de la Fecasarm i de l'Associació Front Marítim Barceloneta (AFM) ha valorat molt positivament que Catalunya hagi estat la Comunitat Autònoma de l'Estat que més locals ha aportat a aquesta prestigiosa llista i que tres dels quals es trobin al Front Marítim de Barcelona. Malgrat aixó, el mateix s'ha mostrat fortament preocupat pel fet que la voluntat de l'actual govern de l'Ajuntament de Barcelona sigui la de fer desaparèixer alguns dels clubs que han accedit a la llista i que es troben al Front Marítim, amb la pretensió d'ampliar les instal·lacions del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), quan d'aquests locals en depenen més de 1.000 llocs de treball.