Les Cambres de Comerç gironines reclamen un acord per a l’aprovació del pressupost de la Generalitat

El col·lectiu demana el suport més ampli possible i superar el dèficit acumulat d’infraestructures

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols fan una crida als partits polítics i a les institucions per tal que arribin a un acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat del 2023. Les corporacions empresarials asseguren que la inestabilitat econòmica i les moltes incerteses que planen sobre l’horitzó de l’economia mundial fan indispensable tenir totes les eines a l’abast per fer front a la crisi.

A partir de les consultes realitzades amb els membres dels tres plens, que representen tots els sectors empresarials de la demarcació, un 60% considera que l’aprovació del pressupost és molt important, mentre que un 21% ho considera important. Només un 19% ho considera poc important.

Les cambres insisteixen un cop més en la necessitat d’un compliment estricte de les inversions pressupostades, que any rere any són menystingudes. Si no hi ha un compromís ferm en aquest sentit, cada cop serà més difícil superar el dèficit acumulat d’infraestructures que llastra el nostre creixement.

Cal que les formacions polítiques evitin posicions immobilistes i facin mans i mànigues per arribar a un acord que pugui beneficiar el conjunt de la població, deixant de banda interessos partidistes. En un moment com l’actual, no es pot malbaratar ni un euro i ens cal un nou pressupost per fer front a les incerteses del moment.

Les Cambres Gironines han constatat que les empreses reclamen majoritàriament de les institucions el foment de l’economia a partir de l’impuls que suposen les polítiques pressupostàries. Els partits han d’arribar a acords efectius destinats a reactivar l’activitat de les empreses, que és, en definitiva, l’únic camí per millorar les condicions de vida de la població.