L’Espai Gironès impulsa una campanya solidària de Nadal per ajudar joves en situació vulnerable

Els donatius de 2 euros per participar en un circuit d’inflables i els diners d’un Mini Market es donaran a SER.Gi

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès es destina aquest any a  la Fundació SER.Gi i s’ha creat una pista de 32 metres amb un circuit d’inflables, perquè els visitant es puguin divertir i fer donatius per a un projecte per ajudar a joves en situació de vulnerabilitat.  També s’han instal·lat estands amb decoració nadalenca, i tot el que es compri i consumeixi anirà destinat a la Fundació.

És la dotzena campanya solidària que porta a terme el centre comercial. La presentació de la campanya s’ha dut a terme avui i ha anat a càrrec del gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà; el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont; Albert Quintana, patró de la Fundació SER.GI; i de la coordinadora del Club de Patinatge Girona (CPA), Nuri Soler. El periodista Jordi Grau ha presentat i conduït la roda de premsa.

El circuit solidari està instal·lat a l’exterior de l’Espai Gironès, des d’avui  1 de desembre fins al 5 de gener, i està obert d’11h a 14h i de 16h a 20h (24 i 31 de desembre i 5 de gener d’11h a 18h). Per participar-hi es compra un tiquet solidari de 2 euros, que anirà destinat a la Fundació SER.GI. Hi poden participar dues persones a la vegada. A l’entrada del circuit hi ha el Mini Market Solidari, on es venen i es poden consumir diferents productes i tota la recaptació també es destinarà íntegrament a la Fundació.

La Fundació SER.GI impulsa diferents programes i accions per a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats socials i els donatius aniran destinats concretament a un projecte d’acompanyament socioeducatiu per a joves majors de 16 anys en situació de vulnerabilitat, que necessiten oportunitats i suport per continuar la seva formació. Amb aquesta iniciativa es treballa per fomentar la visibilització de les seves capacitats i competències i s’ofereixen oportunitats educatives a través de microBeques.

 “Les causes de les situacions d’exclusió són degudes a dinàmiques socials que cal canviar. Per això, aquest Nadal, l’Espai Gironès vol col·laborar en la reducció de discriminacions i desigualtats socials i educatives a les comarques de Girona.  Hi ha joves que no tenen recursos per realitzar la formació desitjada, ja que la precarietat econòmica i la seva situació personal, social o familiar desfavorida no els permet pagar la matrícula d’accés a estudis postobligatoris, el material o el transport. La millor manera d’ajudar-los a sortir de la seva situació de vulnerabilitat és facilitar a aquests joves l’accés a estudis perquè puguin comptar amb oportunitats i un futur més esperançador”, ha destacat el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà.

“Des de l’Espai Gironès estem molt contents de poder dur a terme per dotzè any consecutiu la campanya solidària de Nadal i del gran èxit que sempre ha tingut, amb moltíssima gent que hi ha participat. Per nosaltres és un honor poder ajudar aquest any a la Fundació SER.GI”, ha manifestat el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà.

“Des de la Fundació SER.GI entenem que l’educació és un eix clau per millorar els itineraris vitals de les persones joves. Per això, trobem de vital importància acompanyar aquelles persones joves que es troben en una situació de major vulnerabilitat i exclusió. Per assegurar tant el seu èxit escolar i educatiu, com el vital i els seus efectes vers la seva persona. Raó per la qual aquesta campanya solidària permetrà continuar donant suport a joves en el seu procés formatiu” ha comentat el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont.

“Incrementar el nombre de joves que realitzin estudis post-obligatoris, ja que aquests tipus de formacions esdevenen un factor protector davant l’exclusió social i incrementa el nivell d’ocupabilitat. A més de proporcionar eines a les persones per tenir cura d’elles mateixes en tots els àmbits de la vida. És un dels objectius que perseguim amb el suport i l’acompanyament als i les joves que participen dels nostres projecte”, ha afirmat Lluís Puigdemont.

La campanya està apadrinada pel Club de Patinatge Girona (CPA). La trajectòria internacional del CPA Girona s’inicia l’any 2015, quan per primer cop aconsegueixen entrar al pòdium quedant terceres al campionat d’Espanya. A partir d’aquell moment assoleixen tres subcampionats mundials consecutius, fins que, al 2019, es proclamen campiones provincials de Catalunya, d’Espanya i d’Europa, i aixequen per primer cop un trofeu mundial als Barcelona World Roller Games. Recentment, han estat coronades amb la medalla de bronze als World Skate Games 2022 celebrats a l’Argentina. “El treball en equip i l’esforç són valors fonamentals al nostre club de patinatge i amb aquesta iniciativa a l’Espai Gironès, tots junt podrem millorar el futur de molts joves”, ha remarcat la coordinadora del Club. “Agraïm aquesta iniciativa i encoratgem a seguir duent a terme la campanya solidària molts més anys”,  hi ha afegit.

Els propers festius d’obertura de l’Espai Gironès son els dies 6, 8, 11 i 18 de desembre i 8 de gener. El 3 de desembre i del 5 al 23 de desembre, de 18h a 20h, i el 24 de desembre d’11:30h a 13:30h, es podrà participar en el Tió de Nadal. Els dies 27,28, 29 i 30 de desembre i el 2,3 i 4 de gener, de 17:30h a 20h, i el 31 de desembre i 5 de gener, d’11:30h a 14h, el Patge Reial estarà present al centre comercial. El 3 de gener, de 10h a 14h i de 16h a 20:30h, hi haurà un bus al pàrquing exterior per poder donar sang al Banc de Sang i Teixits.

 A l’Espai Gironès hi treballen unes 800 persones (entre establiments, oficines, i departaments de neteja, seguretat i manteniment), i a aquesta xifra s’hi ha de sumar un número important de llocs de feina indirectes, petits empresaris, comerç local i altres cadenes.