Detingut un operari de tendals a Girona que robava joies a les cases i les revenia

Descobreixen una trentena de transaccions i investiguen si n'hi ha més de sostraccions a domicilis on treballés

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Girona van detenir ahir un home, de 36 anys, com a presumpte autor d’un delicte de furt. Els agents van saber que el dia 17 de novembre s’havien robat joies i un rellotge de l’interior d’una casa de Fornells de la Selva. Després d’estudiar els indicis, els agents van comprovar que el dia del furt hi havien estat treballant uns operaris d’una empresa de tendals.

Davant la sospita que algun dels treballadors hagués estat l’autor del furt de les joies es va iniciar la corresponent investigació per intentar esbrinar-ne l’autoria i intentar recuperar les joies robades. La investigació va portar als mossos a una botiga de compravenda d’or de Girona on s’havien venut unes arracades d’idèntiques característiques que les robades.

Les evidències i la investigació es va centrar en un dels treballadors de l’empresa qui havia venut les joies. També van saber que aquest operari havia realitzat gairebé una trentena de transaccions amb diferents joies, suposadament robades de diversos domicilis on ell havia anat a treballar.

El lladre hauria venut un total de vint-i-nou joies en una botiga de compravenda d’or de Girona, tres en una de Blanes i una a Castell-Platja d’Aro. El valor total de les joies venudes ascendiria a uns 9.000 euros.

Gràcies a la col·laboració de l’empresa i el treball policial, la investigació no es dona per tancada a l’espera de localitzar més víctimes de les sostraccions de joies o altres botigues de compravenda on el detingut hagués efectuat altres transaccions.

El detingut sense antecedents, va passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.