Junqueras vol convocar la consulta 'tan aviat com puguem'

El president d'ERC recorda que el que converteix en vinculant qualsevol referèndum és el seu resultat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat partidari aquest dissabte de celebrar la consulta ràpidament ja que la situació de Catalunya és "desesperada". "Tan aviat com puguem. Des del nostre punt de vista, ha de ser al llarg dels propers mesos", ha assenyalat Junqueras en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio.

Segons Junqueras, "la situació és desesperada, és molt dura i no podem dir a la gent que continuï sotmesa a aquesta situació econòmica i social que l'estat espanyol ens imposa cada dia". El líder d'ERC considera que el que converteix en vinculant qualsevol referèndum és el seu resultat i veu impossible entendre's amb l'Estat perquè només fa que "maltractar" Catalunya.

Paral·lelament, Junqueras creu que la cimera sobre el dret a decidir convocada aquest dilluns pel president de la Generalitat, Artur Mas, ha de servir perquè els catalans decideixin el seu futur a través d'una consulta. De fet, el líder d'ERC ha fet "una crida a totes les entitats i municipis del país perquè s'incorporin a una gran plataforma que impulsi el dret a decidir, que impulsi una consulta i que doni l'oportunitat als ciutadans de Catalunya de decidir el futur del país".

"Estic segur que en aquest espai hi trobarem centenars de municipis, centenars d'entitats i associacions del país, els grans sindicats, tothom, i crec que això és molt important", ha finalitzat el president d'ERC.