Vilablareix rep uns 215.000 euros per a instal·lar plaques solars en tres equipaments municipals

Els emplaçaments escollits són el pavelló, la llar d'infants i la sala polivalent

L’Institut Català d’Energia ha atorgat a l’Ajuntament de Vilablareix (Gironès) una subvenció per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a les cobertes del pavelló, la Llar d’Infants i la Sala Polivalent.

La intenció de l’Ajuntament és aprofitar-les per a compensar consums d’altres equipaments municipals i també que els propis veïns/es puguin aprofitar els excedents que tinguem d’aquestes instal·lacions per reduir la seva factura elèctrica, com ja s’està fent a altres municipis explica el regidor d’urbanisme i infraestructures, Pau Rovira.

Actualment alguns dels edificis municipals de Vilablareix ja compten amb plaques fotovoltaiques, com el pavelló, el Casal de la Gent Gran/Ludoteca i l’Ajuntament. Pel que fa a les instal·lacions fotovoltaiques ja instal·lades, ens trobem que tenim reduccions del consum del 40% a l’Ajuntament i del 25% a l’edifici del Casal de la Gent Gran detalla Rovira. L’objectiu és arribar a produir com a mínim la mateixa energia que consumeixen tots els equipaments municipals i l’enllumenat viari. És per aquest motiu que se n’hi instal·laran més fins a un màxim de 290 KWp.

Les subvencions que s’atorguen a l’Ajuntament són per a:

  • Llar d’infants instal·lació de 51,11 kWp. Subvenció de 41.956,90 euros
  • Sala Polivalent instal·lació de 117,5 kWp. Subvenció de 80.487,50 euros
  • Pavelló instal·lació de 121,6 kWp. Subvenció de 91.808,00 euros