La Bisbal escalfa motors per la celebració de la 5a Fira Indilletres aquest cap de setmana

S'han programat més d'una quarantena d'activitats

Més d’una quarantena d’editorials d’arreu dels Països Catalans, tres llibreries bisbalenques, quinze biblioteques i un total de 44 activitats programades configuren la cinquena edició de la fira del llibre Indilletres que se celebra aquest cap de setmana a la Bisbal d’Empordà, el dissabte 3 i el diumenge 4 de desembre, amb una breu prèvia el divendres al vespre.

La fira de llibres bisbalenca tornarà a ubicar-se a l’espai del Pavelló Firal, que es complementarà novament amb la Biblioteca Lluïsa Duran i el Teatre Mundial. L’escalfament de motors serà divendres, amb un acte previ a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Lluïsa Duran amb la presentació del llibre Tot passa dues vegades de Pilar Francès, Premi Empordà de Novel·la 2022. Però la inauguració de la 5a edició de la fira Indilletres serà l’endemà, dissabte, a 2/4 d’11, al Pavelló Firal i anirà a càrrec de Judith Colell (Barcelona, 1968), directora, guionista i productora de cinema catalana, que també presideix l’Acadèmia de Cinema Català.

Serà el tret de sortida d’una programació que comptarà amb un ampli ventall d’activitats que transcendeixen estrictament la literatura. A més d’acollir una vintena llarga de presentacions de llibres organitzades per algunes de les editorials que participen a la fira, l’organització aposta per propostes d’interès cultural no necessàriament senzilles que giren entorn de la construcció del país i dels temes d’actualitat que ens preocupen, temes com ara la llengua com a vehicle, tant en la parla quotidiana com en les expressions més cultes, tant al cinema com als carrers, tant com a llengua de traducció per arribar al món com, també, els límits d’aquestes traduccions. Convidem a tothom a participar en aquests debats amb la voluntat de fer una cultura més participativa i més oberta.

Entre la programació cal destacar el debat Per fer una truita cal trencar els ous?, que moderarà Carles Sanjosé i en què participaran Diana Coromines, Pol Molas i Josep Asensio, i el debat Cultura i poder,  entre Abel Cutillas i Joan Burdeus, que moderarà Diana Coromines.  

Novament, Indilletres acollirà debats com El cinema català, amb Isona Passola i Judit Collell, moderat per Miquel Riera o La llengua catalana avui, moderat per Gerard Furest i que compta amb la participació de Marina Massaguer, Enric Gomà, Carme Junyent i Eugeni Casanova. També destaquem el debat La literatura catalana al món entre Carlota Torrent, Tina Vallès i Julià Florit, moderat per Adrià Pujol.

Total la programació es pot consultar al web de la fira.