Homs demana una rectificació 'en tota regla' a Telemadrid

"Només des de la ignorància o la mala fe es poden presentar les coses com s'han presentat"

Homs ha volgut visitar expressament aquest dissabte una exposició sobre l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, supervivent de l'holocaust nazi, per demanar a Telemadrid una rectificació "en tota regla" pel reportatge sobre "la perversió del llenguatge" i on es comparava el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el nazisme i l'estalinisme.

El conseller ha exigit al mitjà madrileny "que demani disculpes no només als líders polítics, sinó també al conjunt de la societat catalana i espanyola" i ha assegurat que, "només des de la ignorància o la mala fe, es poden presentar les coses com s'han presentat aquests darrers dies". Segons Homs, "de la mateixa manera que hi ha una exigència de no fer ni tan sols broma sobre el terrorisme d'ETA, tampoc s'hauria de banalitzar ni fer comparacions odioses amb el franquisme i el nazisme".

Per altra banda, el conseller ha lamentat que la política espanyola no s'hagi pronunciat "amb contundència" davant d'aquests fets i ha assegurat que al Govern li preocupa el silenci que hi ha hagut durant tota aquesta setmana perquè "denota que no s'ha pres seriosament el què va significar la brutalitat del nazisme ". En aquest sentit, ha lamentat que a l'Estat no existeixi un marc jurídic "contundent" contra la gent "que juga malèvolament amb aquestes expressions i que fa comparacions inacceptables". Segons Homs, en qualsevol altre país europeu, "a hores d'ara aquestes persones ja haurien estat condemnades per la justícia de manera immediata i fulminant". "Aquest és un element més que constata la baixa qualitat democràtica de l'estat espanyol", ha afegit.

Amat-Piniella, l'escriptor manresà més universal

L'escriptor Joaquim Amat-Piniella (1913-1974) és conegut principalment per l'obra 'K.L. Reich', un colpidor testimoni sobre els camps de concentració nazis i la brutalitat del feixisme. Ara, l'exposició 'Joaquim Amat-Piniella: escriure sobre el silenci' vol donar a conèixer l'obra i vida de l'escriptor manresà més universal. Així, la mostra repassa les etapes més rellevants de la trajectòria de l'escriptor, des de la seva joventut republicana, la Guerra Civil, l'experiència a Mauthausen i el retorn a l'Espanya franquista. L'exposició, que es podrà veure al Casino de Manresa fins el proper 24 de juny, es traslladarà després de l'estiu al Museu d'Història de Catalunya.