Investiguen dos Mossos de la Bisbal per haver cobrat dies de festa com a treballats en el confinament

Als dos càrrecs se'ls acusa de suposadament haver comès falsificació documental i malversació de fons

Un jutjat de la Bisbal d'Empordà ha citat a declarar en qualitat d'investigats el cap de la unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Bisbal d’Empordà i un caporal davant la possibilitat que hagin incorregut en delictes de falsificació documental i malversació de fons públics després de, suposadament, haver falsificat les hores treballades durant l'última setmana de març i al llarg de tot l'abril del 2020 en ple decret de confinament per la covid-19.

Segons expliquen els mossos investigats, la situació es va donar arran d'un descens de feina a causa del confinament, per la qual cosa es va decidir retallar el nombre d'efectius i concedint dies de festa als agents. Amb tot, aquestes jornades van quedar reflectides com a dies treballats i, per tant, els van cobrar. Fonts policials han explicat que eren els mateixos agents ara investigats que anotaven en el full d'hores que havien estat treballant, segons avança El Punt Avui.

Aquestes mateixes fonts han assegurat que es tracta d’una iniciativa presa exclusivament pel cap de la unitat d’investigació, que suposadament l’hauria portat a terme amb connivència amb el caporal encarregat de formalitzar el full amb els horaris aprofitant que els treballadors d’administració feien teletreball.

La denúncia es va presentar al jutjat de la Bisbal d’Empordà el 14 de novembre de l'any passat però va quedar arxivada com també per part del Departament d'Interior que no aprofundir en el cas. Paral·lelament, els fets van arribar a la divisió d’afers interns dels Mossos d’Esquadra, que ho va investigar. Per tot plegat els agents denunciats van decidir presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Girona i que el passat maig va instar al jutjat de la Bisbal a investigar els fets.

Per aquest dijous està previst que els agents hagin de declarar.