Detingut un home mentre intentava robar a un bar de Salt

La policia el relaciona amb dos robatoris més a locals de Girona ocorreguts la setmana anterior

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que va enxampar en plena feina mentre intentava forçar la persiana per entrar a robar a un bar de Salt (Gironès). Els fets van passar el 25 d'abril, a les quatre de la matinada, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement -gràcies a la col·laboració ciutadana- que hi havia dos homes vestits de fosc forçant la persiana del local.

En arribar-hi, els homes van marxar corrent, un es va poder escapar però l'altre el van enxampar amagat entre els cotxes de la zona. Arran de la investigació policial, els Mossos el relacionen amb dos robatoris més a bars de la ciutat de Girona ocorreguts la setmana anterior. El detingut és Damian R. A., de 34 anys, nacionalitat romanesa i sense domicili conegut. La policia l'acusa de ser l'autor d'un delicte de robatori amb força a l'interior d'establiments.

Cap a les quatre de la matinada del passat 25 d'abril, els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement, gràcies a la col·laboració ciutadana, que hi havia dos homes vestits de fosc forçant una persiana d'un establiment de la població de Salt. Una dotació policial de paisà -amb la col·laboració de la Policia Local de Salt- es va adreçar al lloc dels fets.

Allà, van veure com, efectivament, hi havia dos homes que estaven forçant la persiana metàl·lica i que, en adonar-se de la presència policial, van fugir del lloc. Un d'ells va marxar corrents en direcció a Girona i l'altre es va amagar entre els vehicles que es trobaven estacionats al mateix carrer.

Els agents van poder trobar l'home que s'havia amagat entre els turismes i el van identificar i escorcollar. De resultes de l'escorcoll va localitzar un tornavís amb el que hauria estat forçant la persiana i també va comprovar que, de fet, la persiana presentava danys. L'altre home implicat en els fets va poder fugir del lloc.

Arran d'aquesta detenció, els mossos van obrir una investigació, la qual va determinar que el detingut estava implicat en dos casos més de robatoris amb força a bars de Girona perpetrats una setmana abans. La policia no descarta més detencions per aquests fets.

El detingut va passar a disposició judicial l'endemà, 26 de maig, i va quedar en llibertat amb càrrecs.