PIMEC Girona crea una oficina d'atenció a les pimes i autònoms de la Costa Brava

Un acord amb l'Ajuntament de Calonge permetrà promoure accions conjuntes

El president de PIMEC Girona, Pere Cornellà i l'alcalde de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), Jordi Soler, han signat un acord de col·laboració per tal d'implementar conjuntament accions que afavoreixin la millora i el desenvolupament de les pimes i les persones autònomes del municipi, que atrau gran part de l'activitat econòmica de la comarca.

El conveni contempla que l'ajuntament cedirà un despatx del viver d'empreses Altamar per establir-hi una oficina d'atenció a les pimes i els autònoms de la zona. Com a part de l’acord, PIMEC Girona oferirà serveis de suport per a la millora de la competitivitat de les empreses, acompanyant, assessorant, informant i formant de manera personalitzada en funció de les necessitats de cada negoci.

S'organitzaran cursos de formació subvencionada en l'àmbit de l’estratègia empresarial, la professionalització segons els sectors econòmics predominants en el territori i la selecció de talent, entre d'altres.

A més, les entitats també cercaran un grup d'usuaris del territori per tal que participin en el projecte 'Consolida’t', un programa de suport a la consolidació i la "reinvenció" del treball autònom, impulsat pel Departament d'Empresa i gestionat per Autònoms PIMEC.

En el marc de l'acord, també s'oferirà informació i acompanyament en el procés de digitalització de les empreses a través del Kit Digital i s'implementarà al territori el programa 'Pla de competitivitat', finançat per la Generalitat i dissenyat i gestionat per PIMEC. Aquest programa té com a objectiu acompanyar i ajudar als usuaris en aquells aspectes que requereixin per ser més competitius.

D'altra banda, la patronal desplegarà també al territori el programa 'Relleu Pime', pensat per facilitar la continuïtat de les empreses a través del relleu familiar o bé mitjançant una gestió externa, i el programa 'PIMECGNOSIS', consistent en una eina digital i una sessió de contrast per ajudar a les empreses en la transició cap a una economia circular. A més, PIMEC organitzarà networkings i altres xerrades d’interès.

Finalment, en el marc del conveni s'ha posat sobre la taula la possibilitat de crear i gestionar l'Associació del Polígon del territori i la possibilitat d'implementar altres programes orientats a les empreses petites i mitjanes, com és el cas de l'Accelera el Creixement.