Una acció a Salt converteix deixalles en una obra d'art

La brossa la van recollir voluntaris a les Deveses i les Hortes de Santa Eugènia

La brossa i ferralla escampada per les Deveses i les Hortes de Santa Eugènia de Salt (Gironès) recollida per diversos voluntaris ha servit a Èdgar Massegú per elaborar una escultura en un acte reivindicatiu que s'emmarca dins la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

A primera hora d'ahir al matí un grup de persones i l'artista es van aplegar a la plaça de la Llibertat i convertir l'espai en un taller artístic on es va crear aquesta obra fruit d'una iniciativa que també van col·laborar-hi l'Ajuntament i un seguit d'entitats.

La base de l'escultura estava feta amb un carretó de supermercat que volia significar la societat del consum, el capitalisme i la inflació que es pateix a dia d'avui. Damunt hi va col·locar diversos tubs de plàstic negre que simbolitzaven els rius on s'ha fet la neteja i recollit la brossa.

A l'entorn altres elements recuperats de la llera com ara paraigües o sabates, que també han format part de l'obra. Abans d’acabar a la deixalleria, l’escultura tenia intenció de fer reflexionar sobre l’incivisme i els perjudicis causats a l’entorn natural.

A banda de l’Ajuntament, que va retirar el material a la tarda, en l’acció van participar Som de Salt, Milfulles, La Copa, Glam, Sol i Dansa, l’Espai amb Cor de Càritas i la Comunalitat del Güell.