Banyoles aposta per les arts escèniques de la ciutat

El consistori incrementa les inversions en cultura

L’Ajuntament de Banyoles convocava fins ara subvencions pel foment del teatre local i per les representacions del teatre de la Festa Major. Enguany es manté la de la Festa Major, on es permet fer estrena en els dies de la Festa Major i que puguin recaptar la taquilla de les seves actuacions. Enguany, la principal novetat radica en que les subvencions de foment del teatre local s’han obert a les arts escèniques locals, com ara la dansa o al circ. Ho ha presentat aquest divendres al migdia el regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch Batlle.

Quant a números l’àrea de Cultura ha augmentat un 20% la partida de subvencions amb 12.000 euros de subvencions directes; i més 40.000 euros en aportacions indirectes com ara la gestió. Amb la nova línia de subvencions l’Ajuntament vol que les arts escèniques en surtin beneficiades. Per aquest 2013 es preveuen 3 o 4 estrenes de produccions banyolines, amb uns 20 dies de representacions. Per tant, es doblen les produccions banyolines anuals. Un altre objectiu es que es creïn més companyies de dansa.

El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch Batlle, ha explicat que “volem fidelitzar el públic, i també crear interès pel teatre a base de potenciar el teatre de proximitat”. Bosch Batlle ha destacat l’alta activitat de la Factoria d’Arts Escèniques amb els assajos de les companyies, l’Aula de Teatre o Escenaris Especials.