PSC acusa CiU de Girona de 'no fer res en dos anys' per combatre l'atur

Pia Bosch critica que l'alcalde fa "política d'aparador"

El grup socialista a l'Ajuntament de Girona ha criticat durament l'equip de govern, de CiU, per les seves políques d'ocupació. Segons han denunciat, CiU "no ha fet res" en els dos anys que fa que governa per combatre l'atur. "No tenen full de ruta i no han complert els compromisos signats", ha lamentat la portaveu socialista, Pia Bosch, que recorda que van donar suport a CiU per l'aprovació del cartipàs a canvi d'acords que no s'han complert. Bosch ha recordat que no s'ha creat l'Agència de Promoció Econòmica de Girona i que tampoc s'ha fet un pla de xoc contra l'atur juvenil.

El PSC assegura que l'alcalde, Carles Puigdemont, governa "a cop de titular" i que fa "política d'aparador". La portaveu del PSC ha recordat que el seu partit ha donat suport al govern en minoria de CiU tant per a l'aprovació del cartipàs com per a l'aprovació dels pressupostos d'aquest any i que, a canvi, s'han signat alguns compromisos que encara no s'han complert. Un d'aquests, era la creació d'una Agència de Promoció Econòmica que vindria a substituir el Consell Econòmic i Social, un òrgan consultiu per tractar temes econòmics i d'ocupació que es reuneix periòdicament. Entre d'altres, està format per patronals, sindicats, universitat, Cambra de Comerç i Ajuntament.

Segons ha denunciat Pia Bosch, el govern de CiU "està deixant morir" el Consell Econòmic i Social mentre que no dóna impuls a l'Agència de Promoció Econòmica. La portaveu socialista ha recordat que aquest va ser un dels compromisos acordats per donar-los suport al cartipàs. "Hem esperat molts mesos i continuen sense fer res, han de complir allò que van signar", ha declarat. Per Bosch, l'atur a la ciutat de Girona -que afecta unes 9.000 persones- és un problema "sagnant i terrible" i, per contra, critica que no és una prioritat del govern municipal.

"L'alcalde està més preocupat per convèncer als gironins de què Girona està de moda que no pas de treure els gironins de l'atur", ha valorat la portaveu socialista, que acusa CiU de fer "política d'aparador" i de governar "a cop de titular". Segons els socialistes, CiU no té cap full de ruta que li marqui les prioritats en matèria d'ocupació. Per exemple, Bosch ha criticat que fa un mes que es va aprovar definitivament el pressupost per a aquest 2013 -gràcies al recolzament dels socialistes- i que van incloure una partida a petició del PSC de 300.000 euros per a polítiques d'ocupació. "Encara no ens han convocat ni ens han dit què pensen fer amb aquests diners", ha lamentat Bosch, que també recorda que està per fer un pla de xoc contra l'atur juvenil.

Per això, el PSC ha llençat un missatge a CiU i li ha demanat que comenci a explicar quines són les accions que pensa definir per lluitar contra l'atur. "No n'hi ha prou amb dir que la sortida de la crisi és una prioritat si no es fa res per demostrar-ho", ha sentenciat.

D'altra banda, el regidor socialista Xavier Amores ha posat com a exemples altres ciutats que, segons assegura, sí estan prenent decisions per sortir de la crisi. Amores s'ha referit a Santa Coloma de Gramanet on, per exemple, l'ajuntament ha destinat 800.000 euros a un pla d'ocupació per a persones sense feina que ajuden a gent gran a fer reformes i adaptar els habitatges a les seves necessitats. "Si es tenen clares les prioritats es poden fer moltes coses", ha remarcat.