La companyia aèria Andalus suspèn temporalment les rutes a Maó per la baixa ocupació

Les reserves de vols no arriben al 20% segons apunten fonts de la companyia

Les rutes Girona-Maó i Maó-Girona de la companyia andalusa Andalus se suspenen de manera 'temporal' i no 'definitivament' tal com apuntava l'agència Europa Press. Així ho ha confirmat el cap de Màrqueting i Vendes de la companyia, Juan Hidalgo, que ha explicat que la 'baixa demanda' d'aquest mes d'abril ha obligat a suspendre els vols ja que no eren rendibles per una 'companyia petita'. Tot i això, Hidalgo ha apuntat que a finals de maig o a principis de juny aquesta ruta es reprendrà a l'espera que la demana augmenti.

D'altra banda, des de fa un mes el ministeri de Foment està fent un seguiment 'estret i minuciós' de les operacions i actuacions de la companyia d'acord amb les directrius europees que s'apliquen a una companyia aèria quan es troba en una situació econòmica complicada. A més, Foment també ha demanat a l'empresa andalusa un pla de viabilitat o algunes mesures que els permetin superar aquestes dificultats econòmiques.

Tot i això, el cap de Màrqueting i Vendes de la companyia, Juan Hidalgo, ha remarcat que Andalus segueix sent una 'companyia rentable' ja que la resta de rutes que tenen disponibles tenen una 'plena ocupació'.

Unes altres rutes que de moment també estan suspeses de manera temporal són els vols que van de Gibraltar cap a Madrid i Barcelona a causa de diverses avaries en els avions que realitzen la ruta. La suspensió és fins el 19 d'abril a l'espera que les naus d'origen brasiler puguin ser reparades quan les peces provinents d'Estats Units arribin.