Detecten vuit casos d'escarlatina en una escola de Girona

No es descarta que hi hagin més contagis

Fins a vuit infants d'una escola de Girona han resultat afectats per un brot d'escarlatina segons està investigant el Servei de Vigilància a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que podria comptar amb més casos i ja ha ordenat les mesures preventives per tal d'evitar la transmissió de nous casos.

Pel que fa als infants detectats, no se'n registraven des d'inicis d'any, quan en van detectar dos. Segons la tècnica superior de vigilància epidemiològica de la Regió Sanitària de Girona, Núria Follia, aquesta és una "malaltia freqüent" per la qual cosa "no cal alarmar-se" ha explicat en declaracions a Diari de Girona que ha avançat els contagis però se'n desconeix quin és el centre afectat.

L’escarlatina és una malaltia produïda pel bacteri Streptococcus grup A. Aquest produeix una toxina que genera una erupció difusa de color vermellós. L’erupció cutània és el símptoma més evident de l’escarlatina. Al començament, sol tenir l’aspecte d’una cremada solar amb petits punts elevats que poden produir coïssor. L’erupció comença primer al coll i la cara; generalment no afecta l’àrea al voltant de la boca.

S’estén al pit i l’esquena, als plecs de la pell, especialment a les aixelles i als colzes, i després es generalitza per la resta del cos. L’erupció forma taques vermelles que es tornen blanques quan es pressionen. Al sisè dia de la infecció, l’erupció comença la seva involució i la pell afectada pot començar a descamar-se.

A més de l’erupció, existeixen altres símptomes, com la inflamació dels ganglis del coll, mal de coll i febre superior a 38 graus, que ajuden a confirmar el diagnòstic. Un nen amb escarlatina també pot tenir calfreds, dolors articulars en tot el cos, nàusees, vòmits i pèrdua de la gana.